Οι πρώτες επενδύσεις του 2024 για την Premia Properties

Εντός χρονοδιαγράμματος η ανακατασκευή του Athens Heart σε κτίριο γραφείων, με ορίζοντα ολοκλήρωσης στο τέλος α’ εξαμήνου. Εξαγορές ακινήτων με μισθωτή την Alpha Bank. Αναμονή για την πρόταση εξυγίανσης της Τσάνταλης.

Οι πρώτες επενδύσεις του 2024 για την Premia Properties

Την προώθηση των υφιστάμενων επενδύσεων του χαρτοφυλακίου της και μικρές επενδυτικές κινήσεις προώθησε εντός του α’ τριμήνου του 2024 η εισηγμένη Premia Properties ΑΕΕΑΠ.

Αναλυτικότερα σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η μετατροπή του πρώην εμπορικού κέντρου Athens Heart σε κτίριο γραφείων -μισθωμένο ήδη από την ΑΑΔΕ- αλλά και συμπληρωματικό κτίριο γραφείων σε όμορο οικόπεδο, που συνιστούν συνολική επένδυση της τάξης των 60 εκατ. ευρώ.

Κατά τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας, το πρώτο τμήμα του ανακατασκευασμένου ακινήτου θα παραδοθεί στα τέλη Μαΐου και το δεύτερο κτίριο (3.000 τ.μ.) στα τέλη Ιουνίου, ολοκληρώνοντας ένα σύγχρονο συγκρότημα γραφείων πιστοποιημένο κατά Leed Gold, συνολικής επιφάνειας 26.500 τ.μ. Το κόστος επένδυσης για την ανακατασκευή αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από δανειακά κεφάλαια και χαμηλότοκο δάνειο από τους πόρους του ΤΑΑ.

Πέραν της  επένδυσης αυτής, η εταιρεία προχώρησε στην αγορά αγροτεμαχίου στη Μαντίνεια (πρόκειται για όμορο των εγκαταστάσεών της αμπελότοπο) αλλά και στην αγορά δύο ακινήτων εισοδήματος σε Τρίπολη και Αθήνα έναντι 1,55 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δύο καταστήματα μισθωμένα στην Alpha Βank, που αποτελούν μέρος της ευρύτερης συμφωνίας, που αν και βρίσκεται εκτός της περιμέτρου του χαρτοφυλακίου Skyline, εντούτοις σχετίζεται μ’ αυτή.

Ειδικότερα, η Premia Properties έχει συμφωνήσει -πέραν του μέρους που της αναλογεί στη διαχείριση του Skyline- την απόκτηση επενδυτικής θέσης σε ακίνητα συνολικής αγοραίας αξίας ύψους 30 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2024 η εξαγορά των παραπάνω ακινήτων, ενώ σταδιακά θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες εξαγορές.

Η εταιρεία, στο πλαίσιο του fine tuning των assets της, προχώρησε επίσης σε προσύμφωνο πώλησης δύο ακινήτων στην Πάρο έναντι 600 χιλ. ευρώ, που αποτελούν «προίκα» της Μπουτάρης.

Τέλος, η εταιρεία αναμένει την αξιολόγηση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς που έχει καταθέσει για την εξαγορά και εξυγίανση της Οινοποιίας Τσάνταλη (προς τους servicers κατόχους των δανείων), από κοινού με την Ελληνικά Οινοποιία ΑΕ, μέλος του ομίλου Sterner Stenhus, ο οποίος είναι και ο κύριος μέτοχος της εισηγμένης ΑΕΕΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v