Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα είσοδος στην ελληνική αγορά μόδας από τη γερμανική Breuninger

Η γερμανική Breuninger επεκτείνει το ηλεκτρονικό της εμπόριο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο εισόδου σε 11 νέες ευρωπαϊκές αγορές. Ο όμιλος premium και luxury μόδας ενισχύει τη διεθνή παρουσία του χωρίς επένδυση σε φυσικά καταστήματα.

Νέα είσοδος στην ελληνική αγορά μόδας από τη γερμανική Breuninger

Ένας ακόμη μεγάλος παίκτης του ευρωπαϊκού λιανεμπορίου μόδας βάζει την Ελλάδα στον χάρτη του. Η γερμανική Breuninger, με ιστορία 145 ετών, συνολική αξία πωλήσεων 1,6 δισ. ευρώ και παρουσία στην αγορά premium και luxury προϊόντων, ξεκινά ηλεκτρονικές πωλήσεις στην ελληνική αγορά, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής διεθνούς επέκτασης.

Η εταιρεία, με έδρα τη Στουτγάρδη, ανακοίνωσε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου την ταυτόχρονη είσοδό της σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, αυξάνοντας τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται διαδικτυακά από 13 σε 24. Στις αρχές του 2026 η παρουσία της περιοριζόταν σε μόλις 10 αγορές.

Η Ελλάδα εντάσσεται στο νέο πακέτο επέκτασης μαζί με τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και τις τρεις χώρες της Βαλτικής. Είχε προηγηθεί η είσοδος σε Δανία, Σουηδία και Ρουμανία.

Η Breuninger δεν ανοίγει φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα. Επιλέγει ένα μοντέλο χαμηλότερης αρχικής επένδυσης. Οι παραγγελίες θα πραγματοποιούνται μέσω αγγλόφωνου ηλεκτρονικού καταστήματος, με τις αποστολές να εξυπηρετούνται από το κέντρο logistics στο Sachsenheim της Γερμανίας, σε συνεργασία με τη DHL.

Η Breuninger ιδρύθηκε το 1881 από τον Eduard Breuninger και εξελίχθηκε σε έναν από τους γνωστότερους λιανεμπορικούς ομίλους της Γερμανίας. Διαθέτει 13 πολυκαταστήματα σε Γερμανία και Λουξεμβούργο και απασχολεί 6.500 εργαζομένους.

Η ψηφιακή της στρατηγική δεν περιορίζεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Το marketplace, που ξεκίνησε το 2020, λειτουργεί πλέον σε τέσσερις χώρες, ενώ το πρόγραμμα πιστότητας BEYOND έχει περισσότερα από δύο εκατομμύρια μέλη σε έξι αγορές.

Για τον διευθύνοντα σύμβουλο Holger Blecker, η επέκταση σε 11 χώρες αποτελεί κρίσιμο βήμα για την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου ως βασικού μοχλού ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο