Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπύρου: Στοχεύει σε μερίδιο αγοράς 50% στο Ιράν

Ο όμιλος Σπύρου δραστηριοποιείται στο Ιράν τα τελευταία 5 χρόνια προετοιμάζοντας την απαραίτητη υποδομή για την έναρξη εμπορικών δραστηριοτήτων. Στόχος για την επόμενη τριετία να αποκτήσει μερίδιο αγοράς άνω του 50%.

Σπύρου: Στοχεύει σε μερίδιο αγοράς 50% στο Ιράν
Ο όμιλος Σπύρου δραστηριοποιείται στο Ιράν τα τελευταία 5 χρόνια προετοιμάζοντας την απαραίτητη υποδομή για την έναρξη εμπορικών δραστηριοτήτων στην αγορά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το 2007 ήταν μια χρόνια που τα αποτελέσματα αυτής της δραστηριότητας υπήρξαν ορατά και πολύ ενθαρρυντικά. Η εταιρία πέτυχε την εγγραφή στον εθνικό κατάλογο 4 υβριδίων καλαμποκιών.

Οπως επισημαίνεται, οι συμφωνίες εμπορικών πωλήσεων του 2008 είναι της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ.

Η συνολική αγορά σπόρου καλαμποκιού στο Ιράν είναι της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ με δυνατότητα ανάπτυξης έως και 70 εκ Ευρώ λόγω της αλματώδους ζήτησης των προϊόντων.

Ήδη η εταιρία έχει φτάσει το 10% του μεριδίου της αγοράς με τα πρώτα επιτυχημένα υβρίδια καλαμποκιού που έχει προωθήσει και η αποδοχή τους από τους Ιρανούς παραγωγούς υπόσχεται μεγάλη ανάπτυξη. Στόχος της εταιρίας για τα επόμενα τρία χρόνια είναι να εγκαταστήσει ερευνητικό σταθμό και μονάδα σποροπαραγωγής στο Ιράν, γεγονός που θα της δώσει την δυνατότητα να αποκτήσει μερίδιο αγοράς άνω του 50%.

Ο όμιλος Σπύρου, παράλληλα, δημιουργεί τις υποδομές στο Ιράν και προετοιμάζει την είσοδό του στο βαμβάκι και στα λαχανικά που ολοκληρώνονται αυτό το χρόνο και από το τέλος του 2008 αναμένεται η εμπορική είσοδος της εταιρίας και σε αυτά τα προϊόντα.

Τέλος, εκτιμάται ότι η συνολική αγορά σπόρων του Ιράν στην πλήρη ανάπτυξή της είναι της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v