ΠΛΑΘ: Αύξηση 17,5% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου

Στα 1,55 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Πλαστικά Θράκης στο α' τρίμηνο, εμφανίζοντας αύξηση 17,5% με ενίσχυση του κύκλου εργασιών κατά 11,9% στα 59 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΘ: Αύξηση 17,5% στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου
Στα 1,55 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Πλαστικά Θράκης στο α' τρίμηνο, εμφανίζοντας αύξηση 17,5% σε ετήσια βάση με ενίσχυση του κύκλου εργασιών κατά 11,9% στα 59 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα βασικά µεγέθη του Οµίλου Πλαστικά Θράκης για το Α’ τρίµηνο
του 2008 παρατηρήθηκε:

• Αύξηση του Ενοποιηµένου Κύκλου Εργασιών κατά 11,9%
(Ο Ενοποιηµένος Κ.Ε. ανήλθε σε € 59.0 εκ. στο Α’ τρίµηνο του 2008 έναντι € 52,8 εκ. το
αντίστοιχο τρίµηνο του 2006)

Αύξηση του Ενοποιηµένου EBITDA κατά 15,9%
(Το Ενοποιηµένο EBITDA διαµορφώθηκε σε € 6,45 εκ. στο Α’ τρίµηνο του 2008 έναντι €
5,56 εκ. στην ίδια περίοδο πέρυσι)

• Αύξηση των Ενοποιηµένων Κερδών προ Φόρων κατά 22,9%
(Τα Ενοπ. Κέρδη προ Φόρων στο Α’ τρίµηνο της τρέχουσας χρήσεως ανήλθαν σε € 2,17
εκ. έναντι € 1,76 εκ. πέρυσι)

• Αύξηση των Ενοπ. Κερδών µετά από Φόρους και ?ικ. Μειοψηφίας κατά 17,5%
(Τα Ενοποιηµένα ΚΜΦ?Μ ανήλθαν σε € 1,55 εκ. στο Α’ τρίµηνο του 2008 έναντι €1,32
εκ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι)

Το ?ιοικητικό Συµβούλιο της εταιρίας προτίθεται να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των µετόχων τη διανοµή µερίσµατος ύψους 0,022 ευρώ ανά µετοχή για τη χρήση 2007.

Όπως αναφέρει η εταιρία, παρόλο που η αύξηση των τιµών των πρώτων υλών συνεχίστηκε και στο Α’ τρίµηνο της τρέχουσας χρήσης η Εταιρεία κατάφερε να µετακυλήσει το µεγαλύτερο µέρος αυτής της αύξησης στη τιµή πώλησης σε πολλές κατηγορίες προϊόντων της.

Επίσης η ?ιοίκηση προέβη σε µία σειρά ενεργειών οι οποίες στόχο είχαν την καλύτερη οργάνωση και αποτελεσµατικότητα των εταιρειών του Οµίλου και ειδικότερα των εταιρειών του κλάδου της άκαµπτης συσκευασίας.

Απόρροια των ανωτέρω ήταν η αύξηση της κερδοφορίας και η βελτίωση των περιθωρίων κέρδους παρά το δυσµενές οικονοµικό περιβάλλον διεθνώς. ?στόσο οι χρεωστικές συναλλαγµατικές διαφορές ως αποτέλεσµα της αποδυνάµωσης του δολαρίου καθώς και της στερλίνας έναντι του ευρώ επιβάρυναν σηµαντικά τα αποτελέσµατα.

Η αποτελεσµατικότερη διαχείριση του συναλλαγµατικού κινδύνου παραµένει κύριο µέληµα της ?ιοίκησης η οποία προσανατολίζεται στη λήψη ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v