Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΕΧ: Από κατασκευές-παραχωρήσεις η ανάπτυξη

Στον κατασκευαστικό κλάδο καθώς και στον κλάδο των έργων παραχώρησης, όπου αναμένονται αύξηση των λειτουργικών εσόδων και σημαντικές αποδόσεις, θα στηριχτεί το 2008 η ανάπτυξη της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΕΛΤΕΧ: Από κατασκευές-παραχωρήσεις η ανάπτυξη
Στον κατασκευαστικό κλάδο καθώς και στον κλάδο των έργων παραχώρησης, από τους οποίους αναμένονται αύξηση των λειτουργικών εσόδων και σημαντικές αποδόσεις, θα στηριχτεί το 2008 η ανάπτυξη του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Θετικές αποδόσεις αναμένονται επίσης από τους κλάδους της ενέργειας και του περιβάλλοντος, ενώ οι άλλες λειτουργίες του ομίλου (real estate και λατομεία) αναμένεται να έχουν θετική επίδραση από τον επόμενο χρόνο.

Τα στελέχη του ομίλου στην τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου χαρακτήρισαν τις προοπτικές για το 2008 πολύ θετικές.

Στον κατασκευαστικό κλάδο το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ και η κερδοφορία θα ενισχυθεί σημαντικά καθώς στην ελληνική αγορά έχει ξεκινήσει η εκτέλεση των μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων έργων όπου η ΑΚΤΩΡ διαδραματίζει ηγετικό ρόλο, ενώ αναμένονται και τα πρώτα υπολογίσιμα αποτελέσματα από το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων στο τέλος του μήνα ξεκινούν και τα έργα κατασκευής για τον οδικό άξονα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα.

Η συνεισφορά του κλάδου παραχωρήσεων θα είναι σημαντική στον ισολογισμό του 2008, με τη διοίκηση να εκτιμά τα έσοδα στο 1,2 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται ότι θα είναι πολύ σημαντικότερη τα επόμενα χρόνια λόγω της διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου των έργων παραχώρησης που θα συνεισφέρουν σημαντικά σε έσοδα και κέρδη.

Στα πλάνα του ομίλου ΕΛΤΕΧ για την ενέργεια περιλαμβάνεται η δυναμική επέκταση στα αιολικά πάρκα. Αυτήν την περίοδο υπό κατασκευή βρίσκονται εγκαταστάσεις δυναμικότητας 81 MW, ενώ επιπρόσθετη χωρητικότητα 27 MW αναμένεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία πριν από το τέλος του έτους.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα του περιβάλλοντος, που θα συνεχίσει να έχει θετική επίδραση στον όμιλο, έμφαση δίνεται στην παράδοση ανεκτέλεστης παραγγελίας ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, στον τομέα του real estate ο όμιλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής στοχεύει τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις αγορές των Βαλκανίων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ολοκλήρωση των ήδη δρομολογημένων διαδικασιών για τα ακίνητα στην Κάντζα και στη Γυαλού καθώς και στην ανάπτυξη των νέων ακινήτων που απέκτησε στην Ελλάδα και στη Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v