Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΒ: Αύξηση 6% στις πωλήσεις συνεισφέρει η Plus

Σε μια επιπρόσθετη αύξηση των πωλήσεων του ομίλου ΑΒ Βασιλόπουλος της τάξεως του 6% για την τρέχουσα οικονομική χρήση αναμένεται να συνεισφέρει η εξαγορασθείσα Plus Hellas.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΑΒ: Αύξηση 6% στις πωλήσεις συνεισφέρει η Plus
Σε μια επιπρόσθετη αύξηση των πωλήσεων του ομίλου ΑΒ Βασιλόπουλος της τάξεως του 6% για την τρέχουσα οικονομική χρήση αναμένεται να συνεισφέρει η εξαγορασθείσα Plus Hellas Ε.Π.Ε. & ΣΙΑ Ε.Ε. η οποία παράλληλα εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς της ΑΒ Βασιλόπουλος κατά 1,2%.

Αυτό αναφέρεται μεταξύ των άλλων στο πληροφοριακό σημείωμα της εισηγμένης αλυσίδας για την εξαγορά της Plus Hellas Ε.Π.Ε. & ΣΙΑ Ε.Ε. που είναι ανηρτημένο στο site του Χ.Α. και στο οποίο σημειώνεται επίσης ότι για την τρέχουσα χρήση η εξαγορά αναμένεται να επιφέρει μικρή επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των κερδών του ομίλου.

Με την εξαγορά αυτή η ΑΒ Βασιλόπουλος επιταχύνει τη διαδικασία επέκτασής της γεωγραφικά σε περιοχές που η μέχρι τώρα παρουσία της ήταν περιορισμένη.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα καταστήματα εισηγμένης αλυσίδας κατέχουν τη δεύτερη θέση στις πωλήσεις ανά κατάστημα στην ελληνική αγορά, και επιπλέον ότι τα καταστήματα της Plus Hellas, θα ανακαινισθούν και θα αναβαθμιστούν στο επίπεδο των καταστημάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος, η διοίκηση της ΑΒ εκτιμά ότι και οι πωλήσεις των καταστημάτων της Plus Hellas θα αυξηθούν ανάλογα, συμβάλλοντας στην αύξηση του συνόλου των πωλήσεων του ομίλου.

Εν τω μεταξύ η αποθήκη που απέκτησε με την εξαγορά της Plus Hellas, επιφάνειας 36.000τ.μ., η οποία βρίσκεται στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, αντικαθιστά τα σχέδια της ΑΒ Βασιλόπουλος για τη δημιουργία μιας αποθήκης στην ίδια περιοχή.

Έτσι με αυτό τον τρόπο βελτιστοποιεί το δίκτυο διανομής της στηρίζοντας τη μελλοντική της ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v