Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βωβός: "Περιβαλλοντική" έγκριση για Βοτανικό

H Μπάμπης Βωβός έλαβε την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το νομαρχιακό συμβούλιο Αθήνας για το εμπορικό κέντρο που αναπτύσσει στο Βοτανικό.

Βωβός: Περιβαλλοντική έγκριση για Βοτανικό
H Μπάμπης Βωβός έλαβε την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το νομαρχιακό συμβούλιο Αθήνας για το εμπορικό κέντρο που αναπτύσσει στο Βοτανικό, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Αυτή ήταν η τελευταία αναγκαία έγκριση πριν από τη χορήγηση της οικοδομικής άδειας την οποία η διοίκηση αναμένει να λάβει συντόμως.

Επιπλέον, το tenant mix που καταρτίζεται αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα. Η ΜΒΔΤ θα μπορέσει στη συνέχεια να αρχίσει τη μίσθωση του έργου καθώς υπάρχει ήδη πολύ υψηλή ζήτηση για μίσθωση λόγω του μεγέθους και της τοποθεσίας του εμπορικού κέντρου καθώς και της έλλειψης εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα.

Η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην υλοποίηση του εν λόγω έργου στο Βοτανικό. Η κατασκευή του άρχισε τον Απρίλιο του 2007, βάσει τμηματικών άδειών και, κατά τη διάρκεια του έτους, ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση των υπαρχόντων κτιρίων στο οικόπεδο καθώς και η εκσκαφή.

Το 2008, εκδόθηκε οικοδομική άδεια που καλύπτει την κατασκευή υπογείων επιφανείας 32.160 τ.μ., επί συνόλου υπόγειου χώρου 81.000 τ.μ. Αυτό επέτρεψε τη συνέχεια της κατασκευής χωρίς οποιεσδήποτε καθυστερήσεις. Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2009, με αναμενόμενο συνολικό κόστος οικοπέδου και κατασκευής περίπου 250 εκατ. ευρώ.

Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, το master plan για την διπλή ανάπλαση του Βοτανικού εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Τα έργα υποδομών, για τα οποία ήδη έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με εργολάβο, αναμένεται να αρχίσουν τον Οκτώβριο του 2008 μετά την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

Τα έργα ανάπλασης περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός αστικού πάρκου 120 στρεμμάτων, καθώς και το συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού, που θα αποτελείται από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο ελάχιστης χωρητικότητας 40.000 θέσεων και δύο κλειστά γυμναστήρια, τα οποία θα στεγάσουν τις ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ καθώς και όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου. Επιπλέον, το νέο δημαρχείο της Αθήνας θα κατασκευαστεί δίπλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Αρης Βωβός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΒΔΤ δήλωσε: "Το εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό συμβάλλει στις προσπάθειες αναβάθμισης της περιοχής και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε σε θέση να συμμετέχουμε στο μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στην Αθήνα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v