Πετρόπουλος: Μείωση 6% στα καθαρά κέρδη

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Π. Πετρόπουλος για το εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης μειώθηκαν κατά 6% και ανήλθαν στα 1,9 εκ. ευρώ από 2 εκατ. ευρώ πέρυσι. Εκτιμήσεις για 2008.

Πετρόπουλος: Μείωση 6% στα καθαρά κέρδη
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Π. Πετρόπουλος για το εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης μειώθηκαν κατά 6% και ανήλθαν στα 1,9 εκ. ευρώ από 2 εκατ., ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Εκτιμάται ότι τα κέρδη μετά τους φόρους του 2008 θα είναι περίπου 10% χαμηλότερα από τα κέρδη του 2007.

Οι τιμολογηθείσες πωλήσεις του Ομίλου κατά την περίοδο 1η Ιανουαρίου – 30η Ιουνίου αυξήθηκαν κατά 11,9 % και ανήλθαν σε € 54,4 εκ. (€48,6 εκ. το 2007). Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου (που συμπεριλαμβάνουν και τις έμμεσες) κατά την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 11,7% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2007 και ανήλθαν σε € 54,8 εκ. (€ 49 εκ.).

Αύξηση πωλήσεων 5% παρουσίασε ο Τομέας των Επαγγελματικών Οχημάτων (βαρέα φορτηγά Scania, Pick up και μεσαία φορτηγά Isuzu) και 2% ο Τομέας των Αυτοκινούμενων Οχημάτων (Επιχειρηματικές Μονάδες Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών Petrogen, Κινητήρων & Σκαφών, Αγροτικών Μηχανημάτων McCormick και Βιομηχανικών Μηχανημάτων). Oι πωλήσεις της Επιχειρηματικής Μονάδας PMS (μπαταρίες αυτοκινήτων) που δεν υπήρχε στο α’ εξάμηνο του 2007, ανήλθαν σε €3,8 εκ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η απεργία στα λιμάνια επηρέασε σημαντικά τις πωλήσεις, ιδιαίτερα των επιχειρηματικών μονάδων Isuzu, Petrogen και PMS. Στην τελευταία, η καθυστέρηση παραλαβής μεγάλων ποσοτήτων μπαταριών συνέπεσε και με την απότομη πτώση της διεθνούς τιμής του μολύβδου, με αποτέλεσμα να επωμισθεί η Επιχειρηματική Μονάδα με αποθέματα υψηλού κόστους.

Οι εξελίξεις αυτές, καθώς και η προβλεπόμενη πτώση της συνολικής αγοράς των πικ-απ, των τρακτέρ και των ειδών θαλάσσιας αναψυχής, οδηγούν υπό τις παρούσες συνθήκες, την Διοίκηση του Ομίλου σε αναθεώρηση της εκτίμησης για τα κέρδη μετά τους φόρους του 2008, τα οποία βλέπει 10% χαμηλότερα από τα κέρδη του 2007.

Ο δείκτης φερεγγυότητας του Ομίλου (καθαρή θέση ως % του συνόλου του ενεργητικού χωρίς τα μετρητά και ισοδύναμα) στις 30.6.2008 ήταν 39,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v