Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: 'Εκτακτη ΓΣ στις 29/8 για ΑΜΚ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 75.268.962 ευρώ καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της ΑΕΓΕΚ στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 29 Αυγούστου.

ΑΕΓΕΚ: Εκτακτη ΓΣ στις 29/8 για ΑΜΚ
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 75.268.962 ευρώ, με έκδοση 150.537.924 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,50 εκάστης και τιμής διάθεσης ομοίως ευρώ 0,50 ανά μετοχή, με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ τραπεζικών ιδρυμάτων, καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της ΑΕΓΕΚ στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 29 Αυγούστου, στις 12:00.

Επίσης, καλούνται να εγκρίνουν τα βασικά σημεία του επενδυτικού σχεδίου της ΑΕΓΕΚ.

Σύμφωνα με την έκθεση του διοικητικού συμβουλίου με τον προτεινόμενο στρατηγικό σχεδιασμό, μετά την ΑΜΚ της ΑΕΓΕΚ θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου και στην ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική, από ις οποίες θα αντληθούν 95.903.882,70 ευρώ, με πλήρη κάλυψη του ποσού από την ΑΕΓΕΚ.

Ακολουθεί μεταβίβαση από την ΑΕΓΕΚ στην εταιρία ΠΡΟΜΑΧΟΣ Α.Ε. πακέτου µετοχών της
εταιρίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε, έναντι τιµήµατος 20.000.000 ευρώ, ώστε, µετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι ΑΕΓΕΚ και ΠΡΟΜΑΧΟΣ Α.Ε. να καταστούν οι µοναδικοί µέτοχοι της εν λόγω εταιρίας µε ποσοστά 20% και 80% αντίστοιχα.

Επίσης, προβλέπεται μεταβίβαση ορισµένων ακινήτων, ιδιοκτησίας της ΑΕΓΕΚ, µε διάθεση του τιµήµατος προς ισόποση εξόφληση τραπεζικών υποχρεώσεων, και παράλληλα άρση των υφισταµένων εµπραγµάτων βαρών υπέρ πιστωτριών τραπεζών επί των ακινήτων των εταιριών ΑΕΓΕΚ και ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε, που παραµένουν στις τελευταίες, καθώς και άρση ενέχυρων επί συµµετοχών των εταιριών ΑΕΓΕΚ και ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.

Παράλληλα, θα υλοποιηθεί έκδοση κοινού οµολογιακού δανείου της θυγατρικής εταιρίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε., ύψους 60 εκατ. ευρώ, για αναχρηµατοδότηση υφιστάµενου
τραπεζικού δανεισµού καθώς και χρηµατοδότηση των γενικών επιχειρηµατικών σκοπών της εταιρίας, µε τους συνήθεις όρους χορηγήσεων και εξασφαλίσεων σε παρόµοιες συµβάσεις, περιλαµβανόµενης της χορήγησης εταιρικής εγγύησης της ΑΕΓΕΚ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση μη επίτευξης της εκ του νόμου απαιτούμενης απαρτίας για τη λήψη αποφάσεων από την καλούμενη γενική συνέλευση επί όλων ή μερικών από τα ανωτέρω θέματα ημερήσιας διάταξης, καλούνται οι κ. μέτοχοι σε πρώτη επαναληπτική έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 9 Σεπτεμβρίου 2008, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.

Σε περίπτωση μη επίτευξης ομοίως της απαιτούμενης απαρτίας κατά την πρώτη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση για τη λήψη αποφάσεων επί όλων ή μερικών από τα άνω θέματα ημερήσιας διάταξης, καλούνται οι κ. μέτοχοι σε ΄β΄ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση στις 20 Σεπτεμβρίου 2008, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00 π.μ.

Η έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης όπου και περιγράφεται ο προτεινόμενος στρατηγικός σχεδιασμός δημοσιεύεται στη διπλανή στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v