Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση κατά της ΔΕΗ καταθέτει η ΓΕΝΟΠ

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καταθέτει σύμφωνα με πληροφορίες μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου "για τον βιασμό και την κλοπή της ΔΕΗ και των Ελλήνων καταναλωτών", καθώς και εξώδικο κατά της διοίκησης της ΔΕΗ.

Μήνυση κατά της ΔΕΗ καταθέτει η ΓΕΝΟΠ
Νέο κεφάλαιο φαίνεται να ανοίγει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στη σκληρή αντιπαράθεσή της με τη διοίκηση της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καταθέτει σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου "για τον βιασμό και την κλοπή της ΔΕΗ και των Ελλήνων καταναλωτών", καθώς και εξώδικο κατά της διοίκησης της ΔΕΗ, στην οποία χρεώνει "οικονομικά εγκλήματα".

Συγκεκριμένα, η μηνυτήρια αναφορά έχει να κάνει με την οικονομική κατάρρευση της ΔΕΗ, για την οποία θεωρείται ότι κύρια ευθύνη έχει η αλχημεία της οριακής τιμής του συστήματος, που ξεκίνησε πριν από 33 μήνες, προκειμένου, όπως εκτιμά η ΓΕΝΟΠ, να διευκολυνθεί η είσοδος ιδιωτών στην ηλεκτροπαραγωγή, σε βάρος της ΔΕΗ. Επίσης, αφορά στην υποχρέωση της Επιχείρησης να αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο, δηλαδή να παρέχει ρεύμα σε όποιον της το ζητήσει, καθώς και τα ρυθμιζόμενα τιμολόγια που αφορούν μόνον στην ελληνική βιομηχανία.

Πάντως, το θέμα με την ΟΤΣ αναγνωρίζει και η ίδια η διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μελέτη που έχει κάνει εκτιμάται ότι η επιβάρυνση της στο 7μηνο του 2008 θα φτάσει τουλάχιστον τα 47 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το εξώδικο, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εγκαλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ και προσωπικά τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Τ. Αθανασόπουλο, γιατί, όπως υποστηρίζει, δεν έχει κάνει τίποτε:
α) Για να σταματήσει η Επιχείρηση να αποτελεί "τελευταίο καταφύγιο".
β) Για να μην αγοράζει ακριβά το ηλεκτρικό ρεύμα στη χονδρική αγορά και να το πουλά φθηνότερα στη λιανική σε βιομηχανίες.
γ) Για να αντισταθμίσει την κάλυψη του κόστους των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.
δ) Για να εισπράξει από το ΔΕΣΜΗΕ το αντίτιμο από τη μίσθωση για δύο συνεχόμενα καλοκαίρια πανάκριβων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε πιο σκληρές κινήσεις, όπως για παράδειγμα σε καταλήψεις που θα ακινητοποιήσουν το σύστημα, καθώς και σε απεργίες πείνας.

Αθ. Καλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v