Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς:Προχωρά σε τιτλοποίηση δανείων προς ΜμΕ

Επιβράδυνση των χορηγήσεων η οποία ωστόσο θα αντισταθμιστεί από την αύξηση των χορηγήσεων προβλέπει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Πειραιώς:Προχωρά σε τιτλοποίηση δανείων προς ΜμΕ
Σε τιτλοποίηση δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις αξίας 1 δισ. ευρώ θα προχωρήσει η Πειραιώς, σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης της τράπεζας.

Παράλληλα επισημαίνει ότι δεν προχωρά σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη του 2008, τα οποία και εκτιμά άνω των 600 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμά ότι μια επιβράδυνση της αυξησης των χορηγήσεων θα "αντισταθμιστεί" (matched) από την αύξηση των καταθέσεων.

Όπως εκτίμησε ο κ. Αλ. Μάνος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης «η μεταβλητότητα της αγοράς θα ενισχύσει το κόστος των καταθέσεων στο δ΄ τρίμηνο αλλά προχωρούμε σε επανατιμολόγηση των δανείων και αναμένουμε να διατηρήσουμε ένα επιτοκιακό περιθώριο 3%».

Παράλληλα η διοίκηση τόνισε ότι έμφαση θα δοθεί στις κύριες τραπεζικές δραστηριότητες αλλά και στην ενίσχυση των καταθέσεων.

Αναφορικά με τα δάνεια προς τις ναυτιλιακές εταιρίες υπογράμμισε ότι ανέρχονται σε 1,4 δισ. ευρώ και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τα συγκεκριμένα δάνεια.

Για το deal με την Proton Bank επισημάνθηκε ότι το due Dilligence θα έχει ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες και θα κατόπιν θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v