Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπύρου: Πτώση μεγεθών το γ’ τρίμηνο του 2003

Μείωση κατά 11,5% στο κύκλο εργασιών και 17,6% στα κέρδη, σημείωσε κατά το γ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η εταιρία Αγροτικός Οίκος Σπύρου, η οποία υλοποίησε το προγραμματισμένο επενδυτικό της πρόγραμμα για αυτό το διάστημα.

Σπύρου: Πτώση μεγεθών το γ’ τρίμηνο του 2003
Μείωση κατά 11,5% σημείωσε το τρίτο τρίμηνο του 2003 ο τζίρος της εταιρίας Αγροτικός Οίκος Σπύρου που διαμορφώθηκε στα 14.582.337,40 ευρώ έναντι 16.468.728,55 ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2002, λόγω της ανανέωσης της γκάμας των προϊόντων με νέα.

Τα λειτουργικά έξοδα, σαν αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης, παρουσίασαν μείωση κατά 23% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2002, γεγονός που όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αποδεικνύει την επιτυχία της αναδιάρθρωσης των διοικητικών υπηρεσιών και των πωλήσεων.

Τα κέρδη από 3.882.878,36 ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2002, διαμορφώθηκαν σε 3.198.230,76 ευρώ το 2003, σημειώνοντας πτώση κατά 17,6%.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο τζίρος και τα κέρδη στο τέλος του 2003, ακολουθώντας την εξομάλυνση που συνειδητά επιχειρεί η εταιρεία έναντι της έντονης εποχικότητας που τα χαρακτήριζε στο παρελθόν, θα κινηθούν στα επίπεδα του 2002.

Η σταθερή μείωση των λειτουργικών εξόδων σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγικότητας και την έναρξη των αποδόσεων των επενδύσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θα επηρεάσουν θετικά, σταδιακά από το 2004, τα αποτελέσματα της εταιρείας.

Εξάλλου, στην ανακοίνωση της εταιρία τονίζεται ότι υλοποίησε εκτεταμένο πρόγραμμα έρευνας μέσω θυγατρικών της εταιρειών στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Ειδικότερα δημιούργησε στην Ελλάδα, για το σκοπό αυτό, το νέο Ερευνητικό Κέντρο φυτών μεγάλης καλλιέργειας στην περιοχή της Βοιωτίας, το οποίο ξεκίνησε την πρώτη φάση λειτουργίας του τον Οκτώβριο ενώ σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί την ?νοιξη του 2004, και το οποίο αναβαθμίζει την έρευνα για νέες ποικιλίες φυτών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική φάση του προγράμματος έρευνας κηπευτικών, τα οποία αποτελούν μία δυναμική αγορά, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η δεύτερη διευρυμένη φάση, η οποία αναμένεται να δώσει νέα βελτιωμένα προϊόντα.

Ακόμη, εξελίσσει με γρήγορους ρυθμούς την προώθηση και ανάπτυξη των προϊόντων της στις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής μέσω ανάπτυξης τοπικών προγραμμάτων και δημιούργησε νέο Κέντρο Διακίνησης Βόρειας Ελλάδας και Βαλκανίων, στην βιομηχανική περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης, το οποίο ολοκληρώθηκε και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Επεκτάθηκε και παραγωγικά σε νέα σειρά προϊόντων, όπως φυτοχώματα και εξειδικευμένα λιπάσματα. Για τον σκοπό αυτό, ίδρυσε παραγωγική μονάδα στην περιοχή της Ελευσίνας, η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της τον Σεπτέμβριο και προώθησε ανανεωμένη σειρά προϊόντων με σημαντικά πλεονεκτήματα για το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας στο βαμβάκι, καλαμπόκι, τομάτα κ.α.

Τέλος, επιδιώκει την ανάπτυξη των αγορών του εξωτερικού, η οποία πέρα από τη συνολική αύξηση των αποτελεσμάτων, στοχεύει και στην εξομάλυνση της εξέλιξης αυτών κατά τη διάρκεια της χρήσης, μέσω της μείωσης της εποχικότητας της δραστηριότητας της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v