Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπύρου: Αύξηση στα μεγέθη της μητρικής το 2003

Αύξηση κατά 2% στα 17.627.488,06 ευρώ και 8,4% στα 2.573.353,35 ευρώ παρουσίασε στο κύκλο εργασιών και τα κέρδη αντίστοιχα, η εισηγμένη Αγροτικός Οίκος Σπύρου το 2003 σε σχέση το 2002. Σε ενοποιημένο επίπεδο τα αποτελέσματα παρουσίασαν σημαντική κάμψη.

Σπύρου: Αύξηση στα μεγέθη της μητρικής το 2003
Αύξηση κατά 2% στα 17.627.488,06 ευρώ και 8,4% στα 2.573.353,35 ευρώ παρουσίασε στο κύκλο εργασιών και τα κέρδη αντίστοιχα, η εταιρία Αγροτικός Οίκος Σπύρου το 2003 σε σχέση το 2002, σε επίπεδο μητρικής.

Τα λειτουργικά έξοδα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σαν συνέπεια της αποτελεσματικής αναδιοργάνωσης των διοικητικών της υπηρεσιών, παρουσίασαν μείωση κατά 14% σε σχέση με τη χρήση του 2002.

Η εταιρία, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ολοκληρώνοντας τη χρήση του 2003, επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για ανάκαμψη και σταθεροποίηση των οικονομικών μεγεθών της, εφαρμόζοντας επιτυχημένα, πρόγραμμα εξομάλυνσής τους, έναντι της έντονης εποχικότητας που τα χαρακτήριζε στο παρελθόν.

Η Αγροτικός Οίκος Σπύρου, αφού ολοκλήρωσε τις οργανωτικές της αλλαγές, ανανέωσε τη γκάμα των προϊόντων της και υλοποίησε το σημαντικό επενδυτικό έργο της, σταθεροποίησε την πορεία της, εισερχόμενη σε φάση ανοδικής πορείας κατά τη νέα χρήση.

Στον τομέα της έρευνας, τόσο η Αγροτικός Οίκος Σπύρου όσο και οι θυγατρικές της, αφού διέθεσαν σημαντικά ποσά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν νέα δυναμικά προϊόντα, τα οποία σταδιακά τοποθετούνται και αξιοποιούνται εμπορικά στις αγορές της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, και ευρύτερα σε όλες τις αραβικές χώρες.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι τα αποτελέσματα του ενοποιημένου ισολογισμού, λόγω της ενοποίησης για πρώτη φορά της θυγατρικής εταιρείας GOLDEN WEST SEED HELLAS AEBE παρουσίασαν σημαντική κάμψη έναντι των αντίστοιχων της προηγούμενης χρήσης.

Η παραπάνω εταιρία η οποία ξεκίνησε την παραγωγική και εμπορική της δραστηριότητα τον Οκτώβριο του 2003, πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις τόσο σε πάγιες εγκαταστάσεις όσο και σε ερευνητικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ακόμη, ότι οι σημαντικές αυτές επιπτώσεις περιορίζονται στη χρήση 2003 και στο εξής αναμένεται να αμβλυνθούν σημαντικά έτσι ώστε σταδιακά η εταιρία να προσδίδει αξίες στα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου.

Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι η Αγροτικός Οίκος Σπύρου θεωρεί ότι η σταθερή μείωση των λειτουργικών της δαπανών σε συνδυασμό με την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την έναρξη των αποδόσεων των επενδύσεών της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θα επηρεάσουν θετικά τα οικονομικά της μεγέθη, παγιώνοντας την πορεία ανόδου της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v