Ιατρικό: Εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσει η Γαία

Την έναρξη λειτουργίας της μαιευτικής κλινικής Γαία εντός του Ιουνίου προανήγγειλε χθες ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών εγείροντας σειρά ερωτημάτων καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη business plan.

Ιατρικό: Εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσει η Γαία
Την έναρξη λειτουργίας της μαιευτικής κλινικής Γαία εντός του Ιουνίου προανήγγειλε χθες ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών εγείροντας σειρά ερωτημάτων καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη business plan και δεν έχουν γίνει γνωστά τα οφέλη του Ντυνάν από την παραχώρηση στην Γαία ενάμιση ορόφου από τις εγκαταστάσεις του.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του προγράμματος « Ζωή και Υγεία»,
που προωθούν οι όμιλοι EFG Eurobank, Ιατρικό Αθηνών και Βιοιατρική η διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών ανακοίνωσε ότι η Γαία θα λειτουργήσει εντός του Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day στόχος του Ιατρικού είναι η μαιευτική και γυναικολογική κλινική να έχει λειτουργήσει ως το τέλος του Ιουνίου. Σχετική προεργασία έχει ήδη διενεργηθεί καθώς το Ιατρικό έχει παραγγείλει στον όμιλο Παπαποστόλου και σε άλλες εταιρείες, εξοπλισμό (ιατρικό και ξενοδοχειακό).

Η Γαία η οποία έχει ήδη συσταθεί και πληρώνει σύμφωνα με πληροφορίες ενοίκιο εδώ και μερικούς μήνες στο Ερρίκος Ντυνάν θα αναπτυχθεί στον 7ο και μέρος του 6ου ορόφου του Ερρίκος Ντυνάν. Προβλέπεται να λειτουργήσει ως shop in shop κλινική με δυναμικότητα 147 κλίνες.

Προς το παρόν δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες διαρρύθμισης χώρων στο Ντυνάν ενώ άγνωστο παραμένει το ποιοι ιατροί θα στελεχώσουν το νέο μαιευτήριο. Το προηγούμενο δίμηνο- τρίμηνο η διοίκηση της Ιατρικό Αθηνών διενήργησε σειρά επαφών με μαιευτήρες και γυναικολόγους των Αθηνών που συνεργάζονται με τα Μητέρα- Λητώ και το Ιασώ

Η Ιατρικό προσφέρει σύμφωνα με πληροφορίες αρχική συνεργασία, όχι απαραίτητα αποκλειστική, προσφέροντας σε δεύτερη φάση στους ιατρούς που θα συνεργαστούν μαζί της την δυνατότητα να καταστούν μέτοχοι της Γαία η οποία σήμερα ελέγχεται κατά 100% από την ίδια.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι γιατί δύο μήνες πριν την έναρξη λειτουργίας της Γαία η Ιατρικό δεν έχει απαντήσει ακόμη στο ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία της στα μεγέθη του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε. Κ είχε ζητήσει διευκρινίσεις για τα μεγέθη που θα προσθέσει η λειτουργία της Γαία στην εισηγμένη Ιατρικό Αθηνών για να εισπράξει την απάντηση ότι το επιχειρησιακό σχέδιο δεν είχε ακόμη καταρτισθεί. Προφανώς δύο μήνες πριν την έναρξη λειτουργίας το business plan θα έχει ολοκληρωθεί

To δεύτερο ερώτημα έγκειται στο ποια θα είναι τα οφέλη του κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν από την παραχώρηση μιας ολόκληρης πτέρυγας του ομώνυμου νοσοκομείου για την δημιουργία μαιευτικής κλινικής.

Όπως προκύπτει από τις αναλυτικές καταστάσεις χρήσης 2008 της Ιατρικό Αθηνών η εταιρεία Γαία έχει ήδη συσταθεί και η Ιατρικό κατέχει το 100% του μετοχικού της κεφαλαίου. Επιπλέον όπως είναι ήδη γνωστό η Γαία θα ενοικιάζει για 17 συν 10 χρόνια μια ολόκληρη πτέρυγα από το Ντυνάν

Το κοινωφελές όμως ίδρυμα δεν έχει ενημερώσει για τα ενοίκια που θα εισπράττει, ενδεχόμενα royalties ή προμήθειες για παροχή υπηρεσιών service στην Γαία .

Και όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς η διοίκηση του Ντυνάν διάλεξε το δρόμο της απευθείας ανάθεσης αντί του διαγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v