Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

REDS: "Κλείνει" μισθωτές για εμπορικό πάρκο

Καταρχήν συμφωνίες με μεγάλες αλυσίδες για τη μίσθωση χώρων στο εμπορικό πάρκο που θα αναπτύξει στα Σπάτα έχει συνάψει η εισηγμένη Reds. Δεν βιάζεται για την Κάντζα.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
REDS: Κλείνει μισθωτές για εμπορικό πάρκο
Καταρχήν συμφωνίες με μεγάλες αλυσίδες για τη μίσθωση χώρων στο εμπορικό πάρκο που θα αναπτύξει στην έκταση Γυαλού στα Σπάτα έχει συνάψει η εισηγμένη Reds, η οποία ως γνωστόν αποτελεί τον βραχίονα του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον τομέα του real estate.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εμπορικό πάρκο στη Γυαλού φέρονται να έχουν ήδη εξασφαλίσει χώρους ένα hypermarket, μία εταιρία εμπορίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και γνωστή αλυσίδα καταστημάτων με παιχνίδια.

Το εμπορικό πάρκο το οποίο θα κατασκευάσει η Reds στην ιδιόκτητη έκταση των 91 στρεμμάτων και αυτό -βάσει προσυμφώνου που υπέγραψε προ διετίας- θα πουληθεί στη συνέχεια στον επενδυτικό οίκο Henderson έναντι τιμήματος περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Θα αποτελείται από τέσσερα κτίρια με συνολική επιφάνεια 54.600 τ.μ. που θα μισθωθούν σε 15 περίπου εμπορικές επιχειρήσεις. Επισημαίνεται ότι η εξασφάλιση των βασικών μισθωτών αποτελεί ουσιαστικά προϋπόθεση για τον σχεδιασμό και κυρίως για την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του εμπορικού πάρκου, που τοποθετείται χρονικά εντός του καλοκαιριού.

Η διαδικασία αδειοδότησης του συγκροτήματος βρίσκεται στο τελικό στάδιο και τα στελέχη της Reds εκτιμούν πως οι οικοδομικές άδειες είναι δυνατόν να ληφθούν το διάστημα Μαΐου - Ιουνίου, ώστε αμέσως μετά να αρχίσει η κατασκευή. Αξίζει να αναφερθεί ότι το εμπορικό πάρκο θα λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με το εκπτωτικό κέντρο που αναπτύσσει η MacArthurGlen Hellas σε όμορη έκταση 42 στρεμμάτων.

Σημειώνεται πως ο χώρος όπου κατασκευάζεται το εκπτωτικό κέντρο της MacArthurGlen Hellas αποτελεί τμήμα του ακινήτου της Reds στη Γυαλού, το οποίο πουλήθηκε στα τέλη του 2008 έναντι 13,9 εκατ. ευρώ.

-Δεν βιάζεται για την Κάντζα

Η δημιουργία του εμπορικού πάρκου στη Γυαλού αποτελεί αυτή τη στιγμή, λόγω της κρίσης που ανέστειλε και μετέθεσε χρονικά τις υπόλοιπες επενδύσεις της εισηγμένης, το έργο εκείνο όπου η Reds επικεντρώνει την προσοχή της.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής και της πώλησης του οικιστικού συγκροτήματος Ampelia στην Κάντζα (απομένουν προς πώληση μόνο 5 από τα 28 διαμερίσματά του), καθώς και η επιβράδυνση των ρυθμών υλοποίησης των δύο έργων (συγκροτήματα κατοικιών) στη Ρουμανία έχουν στρέψει το ενδιαφέρον της Reds στο project της Γυαλού.

Πάντως, ο... κρυφός πόθος της εισηγμένης είναι το έργο αξιοποίησης της άλλης μεγάλης έκτασης που διαθέτει στα Μεσόγεια, και συγκεκριμένα του κτήματος Καμπά στην Κάντζα.

Η συμφωνία που είχε με τον οίκο LSGIE για την πώληση του ακινήτου μαζί με το εμπορικό κέντρο που θα αναπτυσσόταν σε αυτό ακυρώθηκε λόγω της αδυναμίας της έκδοσης των απαραίτητων αδειών, και πλέον η Reds αναμένει την έγκριση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας - Αττικής (ΡΣΑ) για να προωθήσει την επένδυση.

Αυτήν τη στιγμή οι χρήσεις γης του ακινήτου προβλέπουν την ανάπτυξη γραφείων, εκθεσιακών χώρων και ήπιων βιοτεχνικών δραστηριοτήτων, ενώ εκτιμάται πως με το νέο ΡΣΑ θα είναι δυνατή η ανάπτυξη υπερτοπικού εμπορικού κέντρου, όπως άλλωστε είναι και η επιθυμία της εισηγμένης και του μητρικού κατασκευαστικού ομίλου.

Μάλιστα, η συγκυρία κάθε άλλο παρά κάνει τη Reds να βιάζεται για την υλοποίηση των σχεδίων της όσον αφορά στην έκταση της Κάντζας, σχέδια που υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν στην εισηγμένη περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v