Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

REDS:Προωθεί νέο οικιστικό project στην Κάντζα

Την υλοποίηση ενός ακόμη οικιστικού project στην Κάντζα, το οποίο αυτή τη φορά θα αφορά στην ανάπτυξη συγκροτήματος με 15 πολυτελείς κατοικίες σε οικόπεδο 6 στρεμμάτων δίπλα στη Βίλλα Καμπά, προωθεί η εταιρία Reds.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
REDS:Προωθεί νέο οικιστικό project στην Κάντζα
Την υλοποίηση ενός ακόμη οικιστικού project στην Κάντζα, το οποίο αυτή τη φορά θα αφορά στην ανάπτυξη συγκροτήματος με 15 πολυτελείς κατοικίες σε οικόπεδο 6 στρεμμάτων δίπλα στη Βίλλα Καμπά, προωθεί η εταιρία Reds του ομίλου Ελλάκτωρ.

Πριν ακόμη ολοκληρώσει την πώληση των κατοικιών του συγκροτήματος Ampelia (απομένουν προς πώληση 5 από τα 28 διαμερίσματά του), η εισηγμένη έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εξασφάλιση της απαραίτητης οικοδομικής άδειας ώστε στις αρχές του 2010 να ξεκινήσει την κατασκευή του νέου έργου. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τη συγκεκριμένη επένδυση, εντός του επόμενου έτους η Reds υπολογίζει να αρχίσει την υλοποίηση και του εμπορικού κέντρου των 15.000 τ.μ. στην Ελευσίνα, σε οικόπεδο 6,5 στρεμμάτων που έχει εξασφαλίσει με σχετικό προσύμφωνο αγοράς.

Το κόστος για τη δημιουργία του μικρού εμπορικού συγκροτήματος αναμένεται να ανέλθει στο ποσό των 14 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια και από τραπεζικό δανεισμό.

Ξεκινά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Πάντως, για τη χρηματοδότηση του σημαντικότερου έργου, που θα βάλει εμπρός το προσεχές διάστημα η θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ και θα αφορά στην ανάπτυξη εμπορικού πάρκου σε τμήμα του ακινήτου της Γυαλού στα Σπάτα, θα διατεθούν περίπου 10 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 24,9 εκατ. ευρώ που θα αντλήσει η εισηγμένη μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Η σχετική διαδικασία ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου 2009. Σημειώνεται πως η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 17.824.619 νέων μετοχών που θα διατεθούν υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 9 νέων για κάθε 20 παλαιών τίτλων.

Η τιμή διάθεσή τους έχει οριστεί στο 1,4 ευρώ η μία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι βασικοί μέτοχοι της Reds (Ελλάκτωρ 52,8%, Διαμαντής Διαμαντίδης 10,3% , Χρήστος Παναγιωτόπουλος 9% και Θανάσης Μήλιος 2,7%) θα καλύψουν πλήρως τη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου.

Το υπόλοιπο ποσό της αύξησης, δηλαδή τα 14,5 εκατ. ευρώ (μετά τα έξοδα της έκδοσης), θα διατεθεί για τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού της εισηγμένης.

Σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου στη Γυαλού, αξίζει να αναφερθεί επίσης πως το συνολικό κόστος του project θα ανέλθει στα 44,5 εκατ. ευρώ και μετά την ολοκλήρωση της ανέγερσης του εμπορικού πάρκου αυτό θα πουληθεί στη συνέχεια -βάσει προσυμφώνου που υπογράφηκε προ διετίας- στον επενδυτικό οίκο Henderson έναντι τιμήματος περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Το συγκρότημα στη Γυαλού θα έχει συνολική επιφάνεια 54.600 τ.μ. και όπως έχει αναφέρει το euro2day.gr σε πρόσφατο ρεπορτάζ υπάρχουν ήδη καταρχήν συμφωνίες με μεγάλες εμπορικές αλυσίδες για τη μίσθωση χώρων σε αυτό.

[email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v