Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανέρχεται εντός των ημερών το Ξυστό

Εντός των ημερών αναμένεται η απόφαση της κυβέρνησης για επαναφορά του Ξυστό στην Ελλάδα. Στα 300 εκατ. το ποσό εξασφάλισης της πενταετούς άδειας.

Επανέρχεται εντός των ημερών το Ξυστό
Στην προσπάθεια αναζήτησης νέων πόρων η κυβέρνηση φέρεται να βρήκε τη λύση, μεταξύ άλλων, και στο Ξυστό!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day, o υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου, πρόκειται εντός των ημερών να δημοσιοποιήσει την απόφαση να τεθεί σε διαβούλευση η παροχή άδειας (ή αδειών) για το Ξυστό στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες θέλουν η χρονική διάρκεια της άδειας να είναι πενταετής και το (upfront) ποσό εξασφάλισης της άδειας στα 300 εκατ. ευρω, όπου το Δημόσιο θα εξασφαλίζει ένα σταθερό ποσοστό των ακαθάριστων εσόδων του παιχνιδιού.

Για να ενισχυθεί η ελκυστικότητα του παιχνιδιού θα υπάρχει ρητή δέσμευση ως προς το payout στους παίκτες.

Να σημειωθεί ότι το Ξυστό προϋπήρχε στον ελλαδικό χώρο μέχρι το 2003, οπότε και έληξε η άδεια που είχε παραχωρηθεί από το Δημόσιο στη διοργανώτρια (τότε) Intralot.

Την τελευταία χρονιά ύπαρξής του είχε περίπου 122 εκατ. σε ακαθάριστα έσοδα.

Παρόμοια κίνηση έκανε και η ιταλική κυβέρνηση. Αυτήν την εβδομάδα ολοκληρώνεται η κοινοβουλευτική διαδικασία ψήφισης της πρότασης σε νόμο, όπου χορηγούνται συνολικά 4 άδειες για Ξυστό στην Ιταλία έναντι 800 εκατ. ευρώ για διάρκεια 9 ετών, με το ιταλικό δημόσιο να παίρνει και ποσοστό επί των ημερήσιων πωλήσεων.

Πριν από τη χορήγηση των 4 αδειών στην Ιταλία, ο τζίρος για το Ξυστό το 2008 άγγιξε τα 9,2 δισ. ευρώ, από τα οποία το Δημόσιο παίρνει το 1,8 δισ. ευρώ. Τη διενέργεια του ιταλικού παιχνιδιού την έχει η Lottomatica μέχρι το 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v