Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Αρνητικό το outlook για Alpha, Πειραιώς

Τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση "Α-" για την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς επανέλαβε η Fitch, ενώ επαναδιατύπωσε το αρνητικό outlook και για τις δυο τράπεζες.

Fitch: Αρνητικό το outlook για Alpha, Πειραιώς
Τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση "Α-" για την Alpha Bank επανέλαβε η Fitch, όπως αναφέρει στο πρωινό της report (30/7) η Euroxx Sec. Ο διεθνής οίκος διατήρησε επίσης τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση "F2" καθώς και το αρνητικό outlook, το οποίο αντανακλά τις πιέσεις στην κερδοφορία και την ποιότητα των assets της τράπεζας, λόγω του δύσκολου λειτουργικού περιβάλλοντος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η Fitch κάνει λόγο για καλό franchise στην εγχώρια αγορά, για ανθεκτική λειτουργική κερδοφορία και για βελτιωμένη καταθετική βάση και κεφαλαιοποίηση.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, μεταξύ άλλων, ενδέχεται να προχωρήσει σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της τράπεζας στην περίπτωση που η ποιότητα των assets και η κερδοφορία υποχωρήσουν περισσότερο από το αναμενόμενο, ή αν η τράπεζα δεν καταφέρει να διαχειριστεί τους πιστωτικούς κινδύνους ή/και τους κινδύνους από τη δραστηριότητά της στη ΝΑ. Ευρώπη και τους πιθανούς κινδύνους που αφορούν στη ρευστότητά της.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Reuters, ο διεθνής οίκος διατηρεί την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση Α- και το αρνητικό outlook και για την Τράπεζα Πειραιώς.

Οπως επισημαίνεται, το αρνητικό outlook αντανακλά τις συνεχιζόμενες πιέσεις στην κερδοφορία της τράπεζας από την επιδείνωση της ποιότητας των assets της, σε ένα δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v