Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Πτώση 85,3% στα κέρδη εξαμήνου

Πτώση 85,3% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου της Frigoglass και διαμορφώθηκαν στα 6,250 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 47,8% στα 176,737 εκατ. ευρώ.

Frigoglass: Πτώση 85,3% στα κέρδη εξαμήνου
Πτώση 85,3% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου της Frigoglass και διαμορφώθηκαν στα 6,250 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 47,8% και διαμορφώθηκαν στα 176,737 εκατ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη της Frigoglass κατέγραψαν πτώση της τάξης του 73,8% στα 17,769 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά 62% στα 30,234 εκατ. ευρώ.

Ο κύριος Πέτρος Διαμαντίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του προηγούμενου έτους σημειώθηκαν οι πλέον αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών. Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον η Frigoglass παρέμεινε κερδοφόρος για το πρώτο εξάμηνο του 2009 και βελτίωσε τις ταμειακές της ροές, απόδειξη τόσο της αυστηρής διαχείρισης των στοιχείων κόστους όσο και της ικανότητάς μας στη δημιουργία λύσεων για τους πελάτες μας.

Παρόλο που οι συνθήκες της αγοράς παρέμειναν αντίξοες κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, είμαστε ικανοποιημένοι με την επακόλουθη σχετική βελτίωση των πωλήσεων, των κερδών και των ταμειακών ροών σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένουμε οι πρωτοβουλίες μας σχετικά με τη αυστηρή διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης και του κόστους να γίνουν πιο εμφανείς συντείνοντας στη βελτίωση της κεφαλαιακής μας δομής.

Αναμένουμε ο κλάδος Επαγγελματικής Ψύξης να συνεχίσει υποτονικά στην Ευρώπη, γεγονός που μερικώς θα αντισταθμιστεί από την συνεχιζόμενη θετική τάση της Ασίας και την βελτιωμένη πορεία της Αφρικής, ενώ ο κλάδος της Νιγηρίας θα διατηρήσει τα θετικά του αποτελέσματα.

Μακροπρόθεσμα, παραμένουμε θετικοί για το επιχειρηματικό μας μοντέλο, δεδομένων των ισχυρών προοπτικών της παγκόσμιας αγοράς ποτών και αναψυκτικών και της αποτελεσματικότητας των επαγγελματικών ψυγείων στην προώθηση των πωλήσεων της συγκεκριμένης αγοράς.

Επιπλέον, οι συνεχόμενες επενδύσεις μας στον τομέα Έρευνας και Τεχνολογίας και η βελτιστοποίηση της δομής κόστους θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευθούμε πλήρως τις προοπτικές ανάπτυξης όταν θα ανακάμψει η οικονομία.

---Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Αδύναμα χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Frigoglass για το β’ τρίμηνο/α’ εξάμηνο, σημειώνοντας πως διαμορφώθηκαν λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεών της.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την σύσταση “neutral” για την Frigoglass, σημειώνοντας πως αν και εξακολουθεί να της αρέσει η ηγετική θέσει της εταιρείας στην αγορά και σε επίπεδο franchise μακροπρόθεσμα, θεωρεί πως η τάση των αδύναμων αποτελεσμάτων και η έλλειψη «ορατότητας», θα επιβαρύνουν την εταιρεία.

Ανάλογα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της εταιρίας η Proton τονίζοντας ότι παραμένει θετική δεδομένων των θεμελιωδών στοιχείων του κλάδου.

Αναφέρει ακόμη πως η Frigoglass αναμένει περαιτέρω περικοπές δαπανών στο β΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ανάλογα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εξαμήνου της Frigoglass η Εθνική – P&K σε έκθεση διατηρώντας την τιμή-στόχο των 5,5 ευρώ και τη σύσταση underperform.

H μετοχή είναι πλήρως αποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

* Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v