Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ακτωρ Παραχωρήσεις προσωρινός ανάδοχος σε ΣΔΙΤ

Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ανακηρύχθηκε προσωρινός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης για έργο ΣΔΙΤ που αφορά κτιριακές εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά.

Η Ακτωρ Παραχωρήσεις προσωρινός ανάδοχος σε ΣΔΙΤ
Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ανακηρύχθηκε προσωρινός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης για έργο ΣΔΙΤ που αφορά κτιριακές εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά.

Αναλυτικότερα σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) Α.Ε, η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών των τεσσάρων (4) υποψήφιων σχημάτων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό του έργου Σ.Δ.Ι.Τ. με τίτλο: "Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά με Σ.Δ.Ι.Τ"

Οι (4) τέσσερεις υποψήφιοι που υπέβαλαν οριστικές προσφορές (με χρονική σειρά προτεραιότητας υποβολής) είναι οι παρακάτω Εταιρείες ή Ενώσεις Εταιρειών:

1. HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GMBH - J&P ΑΒΑΞ Α.Ε
2. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε
3. ΓΕΚ Α.Ε ΣΥΜΕΤΟΧΩΝ, ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
4. ΑΚΡΟΠΟΛ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗΣ Α.Ε - ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤAΣΚΕΥΩΝ (ΙΝΤΡΑΚΑT) - ΕΛΤΕΡ Α.Τ.Ε

Μετά τον έλεγχο των προσφορών, προσωρινός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης ανακηρύχθηκε η εταιρεία: ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., η οικονομική προσφορά της οποίας ανέρχεται σε 73.8 εκ. ευρώ, σε καθαρή παρούσα αξία.

Η σύμπραξη αυτή είναι η τρίτη για την οποία ανακηρύσσεται προσωρινός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης. Μέσα στο 2009 προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υπογραφής της σύμβασης αυτής και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Η σύμπραξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της και την αντικατάσταση προβληματικών μισθωμένων κτιρίων, συμβάλλοντας στη μείωση του χρονικού ορίζοντα υλοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεών της.

Παράλληλα, καθ' όλη τη διάρκεια της σύμπραξης, η οποία θα είναι 25 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, θα επιτευχθεί καλύτερη διαχείριση και συντήρηση των υποδομών που θα κατασκευασθούν, μέσα από τον καθορισμό υψηλών προδιαγραφών συντήρησης και λειτουργίας, καθώς η τήρησή τους θα αποτελεί βασική παράμετρο για την αποπληρωμή του Ιδιωτικού Φορέα που θα επιλεγεί.

Η διάρκεια της σύμπραξης είναι 25 έτη. Σκοπός της είναι η καλύτερη διαχείριση και συντήρηση των υποδομών που θα κατασκευασθούν, μέσω προκαθορισμένου μηχανισμού πληρωμών και προδιαγραφών αποτελέσματος. Η τήρηση των προδιαγραφών λειτουργίας, συντήρησης και διαθεσιμότητας των κτιριακών υποδομών θα αποτελεί βασικό παράγοντα καθορισμού της αμοιβής του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος των έργων Σ.Δ.Ι.Τ. που υλοποιούνται από φορείς του Δημοσίου ανέρχεται σε 5,7 δισεκατομμύρια Ευρώ. Από αυτά, έργα ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων Ευρώ έχουν ήδη δημοπρατηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v