Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ένα απίθανο (μετεκλογικό) σενάριο!

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ προηγείται στις δημοσκοπήσεις, περίεργα σενάρια πλέκονται στην πρόσφατη έκθεση της Merrill Lynch για τη μετοχή του ΟΤΕ όσον αφορά την συμμετοχή της Deutsche Telekom.

ΟΤΕ: Ένα απίθανο (μετεκλογικό) σενάριο!
Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ προηγείται με έξι ποσοστιαίες μονάδες στις δημοσκοπήσεις και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια την αντίθεσή του απέναντι στο deal του Οργανισμού με τους Γερμανούς της Deutsche Telekom, περίεργα σενάρια πλέκονται στην πρόσφατη έκθεση της Merrill Lynch για τη μετοχή του ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την έκθεση της 4ης Σεπτεμβρίου όπου ο συντάκτης γνωρίζει ήδη την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και μάλιστα σχολιάζει τις πιθανές επιπτώσεις που ίσως προκύψουν από ενδεχόμενη κυβερνητική αλλαγή.

Στην έκθεση λοιπόν αυτή αφιερώνει μία ολόκληρη σελίδα(!) γύρω από την πιθανότητα να αγοράσει η Deutsche Telekom επιπλέον μετοχές από το ταμπλό της Σοφοκλέους.

"Η Deutsche Telekom αγοράζει από την αγορά; Όχι αδύνατον". Αυτό αναφέρει ο διεθνής οίκος και τονίζει ότι για να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης θα πρέπει το ποσοστό του Δημοσίου να πέσει κάτω από το 15%.

Δηλαδή, το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να ασκήσει το δικαίωμα πώλησης (put option) που έχει μέχρι το τέλος του 2011 επιπλέον ποσοστού 10% στους Γερμανούς με premium 20% επί της χρηματιστηριακής τιμής.

Ο ξένος οίκος χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο θετικό και δεν αποκλείει και περιπτώσεις όπως τη δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών!

Επίσης, ο αναλυτής της Merrill Lynch είναι ενήμερος και για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αναφέρει: "Η ορατότητα των κυβερνητικών σχεδίων είναι χαμηλή και περιπλέκεται από το αντιπολιτευόμενο αριστερό ΠΑΣΟΚ (σοσιαλιστικό) να έχει εκφράσει κατά το παρελθόν την αντίθεσή του στην πώληση μετοχών του ΟΤΕ".

Και το ερώτημα τώρα που τίθεται είναι το εξής: Ο αναλυτής του ξένου οίκου επέλεξε άραγε τυχαία να αφιερώσει ένα τόσο "θεωρητικό" σενάριο; Είναι τόσο έξω από την ελληνική πραγματικότητα; Είναι σχολαστικός μέχρις άκρων; Ή μήπως γνωρίζει κάτι παραπάνω από εμάς τους υπόλοιπους;

Υ.Γ.: Θυμίζουμε ότι και την πολιτική προσέλκυσης στρατηγικού εταίρου στον ΟΤΕ την είχαμε μάθει από report ξένου οίκου πολλούς μήνες πριν μας την ανακοινώσει επισήμως ο τότε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v