Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Shell: Συμφωνίες με Motor Oil- Πετρόπουλο

Η Shell υπέγραψε συμφωνίες για την πώληση των δραστηριοτήτων εμπορίας (downstream) που διατηρεί στην Ελλάδα με την Motor Oil και την Πετρόπουλος.

Shell: Συμφωνίες με Motor Oil- Πετρόπουλο
Η Shell υπέγραψε συμφωνίες για την πώληση των δραστηριοτήτων εμπορίας (downstream) που διατηρεί στην Ελλάδα με την Motor Oil και την Πετρόπουλος.

Αναλυτικά, η Shell υπέγραψε σήμερα συμφωνία για την πώληση των δραστηριοτήτων εμπορίας (downstream) που διατηρεί στην Ελλάδα με την Motor Oil (Hellas) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.

Με βάση τη συμφωνία, η Motor Oil Hellas θα αποκτήσει τις μετοχές της Shell στη Shell Hellas A.E. και στη Shell Gas A.E.B.E.Y.

Η συμφωνία αφορά τις δραστηριότητες της Shell στον τομέα των πρατηρίων, των εμπορικών και βιομηχανικών καυσίμων, της ασφάλτου, τις δραστηριότητες εφοδιασμού και διανομής, το υγραέριο, τα χημικά και τις εγκαταστάσεις παραγωγής λιπαντικών στην Ελλάδα.

Το δίκτυο πρατηρίων μεταβιβάζεται και αυτό στη Motor Oil Hellas και θα εξακολουθήσει να διατηρεί το σήμα και τα προϊόντα της Shell κάτω από Σύμβαση Άδειας Χρήσης Σημάτων που υπεγράφη μεταξύ Shell και Motor Oil Hellas.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τον κλάδο της αεροπορίας μέσω μιας κοινοπραξίας που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Επιπλέον, η Shell υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε. για την ανάληψη της γενικής διανομής και εμπορίας των λιπαντικών Shell στην Ελλάδα. Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε. έχει πολύχρονη εμπειρία στο χώρο εμπορίας και διανομής επώνυμων προϊόντων σχετικών με το αυτοκίνητο και τη βιομηχανία.

Οι παραπάνω συμφωνίες τελούν υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.
 
Οι συμφωνίες είναι το αποτέλεσμα στρατηγικής μελέτης που είχε ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο του 2008 για την Ελλάδα και είναι συνεπείς με την γενικότερη στρατηγική του Ομίλου Shell, σύμφωνα με την οποία δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη του τομέα έρευνας και παραγωγής (upstream) και στην κερδοφορία του τομέα διύλισης και εμπορίας (downstream).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v