Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλφα Γκρίσιν:Σύμβαση παραχώρησης γης σε Βουλγαρία

Η Άλφα Γκρίσιν ενημερώνει ότι στο κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η ίδια και η ισπανική PRENEAL INTERNACIONAL παραχωρήθηκε η εκμετάλλευση έκτασης 8.424 στρεμμάτων γης στην Karnobat, στην κεντρική Βουλγαρία.

Άλφα Γκρίσιν:Σύμβαση παραχώρησης γης σε Βουλγαρία
Η Άλφα Γκρίσιν ενημερώνει ότι στο κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η ίδια (κατά 40%) και η ισπανική εταιρία PRENEAL INTERNACIONAL S.A. (κατά 60%) παραχωρήθηκε, για περίοδο 30 ετών, η εκμετάλλευση συνολικής έκτασης 8.424 στρεμμάτων γης, στην περιοχή Karnobat, στην κεντρική Βουλγαρία, περιοχή με υψηλό αιολικό δυναμικό, με στόχο την ανάπτυξη και λειτουργία αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 111 MW.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση παραχώρησης υπογράφηκε στις 26/9 από τον δήμαρχο της πόλης Karnobat και τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας, κ. Δ. Παρθένη και A. Sanchez, παρουσία επισήμων, όπως βουλευτών, του περιφερειάρχη του Μπουργκάς και της πρέσβειρας της Ελλάδας κ. Κουμανάκου.

H εκδήλωση καλύφθηκε από μεγάλη μερίδα τηλεοπτικών και έντυπων μέσων, λόγω της δεδηλωμένης βούλησης της βουλγαρικής κυβέρνησης για ταχεία ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). 

Όπως επισημαίνεται, η κοινοπραξία Άλφα Γκρίσιν - Preneal επιλέχτηκε μεταξύ τριών ισχυρών κοινοπραξιών ως η πληρούσα όλα τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια. Η εταιρία PRENEAL INTERNACIONAL S.A. έχει πολύ μεγάλη πείρα στην ανάπτυξη και λειτουργία αιολικών πάρκων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήδη λειτουργεί 13 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 330 MW, ενώ συμμετέχει στην ανάπτυξη αντίστοιχων projects συνολικής ισχύος 2.590 ΜW στην Ισπανία και διεθνώς. Στο μετοχικό κεφάλαιο της PRENEAL INTERNACIONAL S.A. συμμετέχει η DEUTSCHE BANK AG. 

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία βρίσκεται ήδη στη διαδικασία λήψης όλων των απαραίτητων αδειών παραγωγής για αιολικό πάρκο 111 MW, προϋπολογισμού επένδυσης 155 εκατ. ευρώ, η έκδοση των οποίων αναμένεται εντός του επόμενου έτους.

Επισημαίνεται ότι στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ο όμιλος Αλφα Γκρισιν έχει ήδη υποβάλει, μέσω του κοινού σχήματος με την DEUTSCHE BANK AG, 6 αιτήσεις για αιολικά πάρκα, ισχύος 150 MW συνολικά, στην Πελοπόννησο, για τα οποία αναμένονται άδειες παραγωγής. 

Τέλος, τονίζεται ότι η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την ανάπτυξη έργων που αξιοποιούν και άλλες ΑΠΕ (π.χ. φωτοβολταϊκά) στη Βουλγαρία, ενώ παράλληλα αναζητούνται διαρκώς νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των ΑΠΕ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v