Ιατρικό-Ντυνάν: Στήνουν από κοινού μαιευτήριο

Νέο colpo grosso θα επιχειρήσουν Ιατρικό και Ερρίκος Ντυνάν, προκειμένου να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις που έθεσε το Υπ. Υγείας και να συνεργαστούν για μαιευτική κλινική στο Ντυνάν. Τι λέει το Ντυνάν. Τι απαντά το euro2day.

Ιατρικό-Ντυνάν: Στήνουν από κοινού μαιευτήριο
Νέο colpo grosso θα επιχειρήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ιατρικό Αθηνών και το Ερρίκος Ντυνάν, προκειμένου να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις που έθεσε το υπουργείο Υγείας και να συνεργαστούν για τη λειτουργία μαιευτικής κλινικής στους χώρους του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Σε μια μεταβατική περίοδο, όπου η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημερώνεται, οι διοικήσεις του Ιατρικό Αθηνών και του Ερρίκος Ντυνάν συνεχίζουν την από κοινού προεργασία για τη λειτουργία κλινικής, παρά τη σαφή απαγόρευση με την οποία το υπουργείο συνόδευσε τη χορήγηση άδειας μαιευτηρίου στο δεύτερο.

Στην ιστοσελίδα της Ιατρικό Αθηνών η εισηγμένη ενημερώνει το κοινό ότι "σε λίγες εβδομάδες θα καλωσορίσει στην οικογένεια του ομίλου το Μαιευτικό Γυναικολογικό Κέντρο Γαία" το οποίο, όπως κατά λέξη αναφέρει η ανακοίνωση, "θα στεγάζεται στο σύγχρονο γενικό νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, με πλήρως ανακαινισμένους αυτόνομους χώρους".

"Το μαιευτικό κέντρο θα είναι δυναμικότητας 159 κλινών, με μονάδα εντατικής θεραπείας 6 κλινών, μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών 30 κλινών (επιπέδου IΙΙ) και διαθέτει 9 χειρουργικές αίθουσες και 13 κλίνες - αίθουσες ωδινών" συνεχίζει η ανακοίνωση η οποία δεν φέρει ημερομηνία και επομένως δημιουργεί στον επισκέπτη του διαδικτυακού τόπου τη σκέψη ότι η λειτουργία του νέου μαιευτηρίου εντός των χώρων του Ντυνάν είναι ζήτημα μερικών εβδομάδων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που από τις 7 Αυγούστου η Ιατρικό Αθηνών έχει ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, κατόπιν σχετικής ερώτησης του Χ.Α., ότι η συμφωνία ενοικίασης χώρων του Ερρίκος Ντυνάν δεν ισχύει και η Ιατρικό προχωρά αυτόνομα στη δημιουργία μαιευτικής κλινικής! Επίσημη ανακοίνωση για την ακύρωση της συμφωνίας με την Ιατρικό είχε εκδώσει και το Δ.Σ. του Ερρίκος Ντυνάν.

Η ανακοίνωση δε της Ιατρικό Αθηνών δεν έμενε μόνο στην ακύρωση της συμφωνίας με το Ντυνάν, αλλά ανέφερε πως η κλινική που θα δημιουργήσει αυτόνομα ο όμιλος θα λειτουργήσει εντός του 2009!

Ο ιατρικός εξοπλισμός και το προσωπικό της Γαία εδρεύουν στο Ντυνάν!

Η διατήρηση στην ιστοσελίδα της Ιατρικό της ανακοίνωσης έναρξης λειτουργίας της μαιευτικής κλινικής εντός των χώρων του Ερρίκος Ντυνάν, και μάλιστα σε μερικές εβδομάδες, επαναφέρει τα ερωτήματα για το αν οι δύο πλευρές επιδιώκουν να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις που έθεσε το υπουργείο Υγείας και να συνεργαστούν.

Ερωτήματα τα οποία έχουν θέσει με εξώδικα που απέστειλαν στο υπουργείο Υγείας οι μαιευτικές κλινικές Ιασώ, Μητέρα και Λητώ.

Η άδεια μαιευτικής κλινικής δόθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν με την αίρεση ότι δεν θα ενοικιαστεί ή δεν θα μεταβιβαστεί σε τρίτο. Η απόφαση για τη χορήγησή της ορίζει, δε, σαφέστατα ότι η κλινική θα πρέπει να λειτουργεί από το Ερρίκος Ντυνάν.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο εξοπλισμός της μαιευτικής κλινικής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παραγγελθεί από τη Γαία, 100% θυγατρική του Ιατρικού Αθηνών! Η Γαία φέρεται επίσης να έχει συνάψει και τις συμβάσεις εργασίας με το ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό που θα εργαστεί στο μαιευτήριο, το οποίο θα λειτουργήσει το Ντυνάν.

Ήδη υπάρχουν καταγγελίες ότι ιατροί που υπέγραψαν σύμβαση συνεργασίας με την Γαία προ μερικών ημερών εργάζονται καθημερινά στο Ερρίκος Ντυνάν, προετοιμάζοντας την έναρξη λειτουργίας της μαιευτικής κλινικής!

Το Ιατρικό Αθηνών και το Ερρίκος Ντυνάν δείχνουν να αψηφούν την απαγόρευση του υπουργείου Υγείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το Ερρίκος Ντυνάν έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αιρέσεων, οι οποίες συνόδευσαν τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μαιευτηρίου από το υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος του Ιατρικού μεταβίβασε στη Γαία την επίσης θυγατρική του Ίασις Πειραιά. Κίνηση που προφανώς γίνεται για να αποκτήσει υπόσταση η Γαία και να μην ευσταθούν οι κατηγορίες για το ότι πρόκειται περί εταιρίας που δεν έχει πείρα στη διαχείριση κλινικών.

Η Ίασις διαθέτει άδεια γενικής κλινικής της τάξης των 100 κλινών για την οποία η Ιατρικό θα αιτηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τη μετατροπή της σε άδεια μαιευτηρίου προκειμένου να λειτουργήσει και μαιευτήριο στα νότια προάστια.

Η ανακοίνωση του "Ερρίκος Ντυνάν"

Επικειμένης της λειτουργίας της νέας Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και προκειμένου να σταματήσει η από οποιονδήποτε, διοχετεύεται, παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο και τον τύπο επιθυμώ υπευθύνως να γνωστοποιήσω τα εξής:

1. Η τροποποίηση της άδειας λειτουργίας του Νοσοκομείου μας (αρ. πρωτ. Υ4ε/123637 της 16/9/2007) που εξεδόθη και μας εστάλη την 21/9/2009 ουδένα περιορισμό, αίρεση ούτε πολύ περισσότερο κάποια απαγόρευση μας επιβάλλει ως προς τη λειτουργία μας.

2. Το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ δύναται να συνεργάζεται με τον Δημόσιο ή Ιδιωτικό Τομέα σύμφωνα με τις επιλογές και αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του, στα πλαίσια του καταστατικού του και της συνεχούς προσπάθειας για επέκταση του κοινωφελούς έργου του και βεβαίως τη διασφάλιση της επιβίωσης του.

3. Τέλος και κυρίως, έχοντας επίγνωση της αποστολής μου ως εξουσιοδοτημένου, ομόφωνα, από το Δ.Σ. του ιδρύματος και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δεν πρόκειται να καμφθώ από πιέσεις ούτε να ενδώσω σε τελεσίγραφα ή, ενδεχομένως και εκβιασμούς συμφερόντων ή οικονομικών παραγόντων που εμμέσως μέχρι σήμερα ή και εμπράκτως, πιθανώς, στο μέλλον πρόκειται να μου ασκηθούν.


Ο Πρόεδρος

Του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Και του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

**** Tι απαντά το euro2day.gr

Θεωρούμε ότι με την σημερινή ανακοίνωση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Α. Μαρτίνη επιχειρείται να δοθεί η εντύπωση ότι είναι νόμιμη η επικείμενη λειτουργία του ΓΑΙΑ συμφερόντων ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ μέσα στο νοσοκομείο του κοινωφελούς ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.

Αυτό που είναι γεγονός είναι ότι πρόσφατα το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ (Υ4Ε/123637/16/09/09) επέτυχε τροποποίηση στην άδεια λειτουργίας σύμφωνα με το Π.Δ 517/91 όπου εγκρίθηκε η επέκταση της υφιστάμενης Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του, αφού πρώτα αναγκάστηκε με απόφαση του Δ.Σ του να ανακαλέσει την συμφωνία με το ΓΑΙΑ και το ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ αλλά και να δεσμευτεί προς το Υπουργείο Υγείας ότι η λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής θα γίνει από το ίδιο νομικό πρόσωπο (ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ).

Άλλωστε το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ δύναται να συνεργαστεί με άλλους, μέσα στα πλαίσια του Π.Δ 517/91 μόνο για συγκεκριμένες ειδικές μονάδες και ρητά απαγορεύεται η σύμπραξη με τρίτο πρόσωπο φυσικό ή νομικό για κοινές νοσηλευτικές μονάδες όπως είναι η Μαιευτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v