Ερρίκος Ντυνάν: Καταγγελίες εργαζομένων για Γαία

Σοβαρές καταγγελίες για τη σχέση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν με τη μαιευτική κλινική Γαία καταθέτουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, απειλώντας με προσφυγές στην Επιθεώρηση Εργασίας για σοβαρότατες παραβάσεις.

Ερρίκος Ντυνάν: Καταγγελίες εργαζομένων για Γαία
Σοβαρές καταγγελίες για τη σχέση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν με τη μαιευτική κλινική Γαία καταθέτουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, σε επιστολή τους προς τα μέσα ενημέρωσης. 

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου τονίζει ότι θα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς έχουν υποπέσει στην αντίληψή τους "σοβαρότατες παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας".

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο τονίζουν ότι είναι σαφές πως η κλινική Γαία απλώς εδρεύει στο ίδιο κτίριο με το Ντυνάν, ενώ η εκμετάλλευση και η λειτουργία της ανήκουν σε άλλο νομικό πρόσωπο, προσθέτοντας πως "δεν υποχρεούνται και δεν νομιμοποιούνται να παράσχουν καμία υπηρεσία σε ξένο προς αυτούς εργοδότη".

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρει ότι ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Α. Μαρτίνης, δηλώνει πως η μαιευτική κλινική Γαία έλαβε άδεια λειτουργίας ως ανήκουσα στο Ερρίκος Ντυνάν, "οι ασθενείς της δεν είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα ασθενών του Ερρίκος Ντυνάν, τα τμήματά της δεν εντάσσονται στο οργανόγραμμα του Ντυνάν, οι θεράποντες ιατροί δεν είναι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας, ενώ η πλειονότητα των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού που απασχολείται αποκλειστικά στη Γαία προέρχεται από το Ιατρικό Αθηνών".    

Ως εκ τούτου, το Σωματείο τονίζει ότι θα απευθυνθεί στο υπουργείο Υγείας, αιτούμενο "έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με την άδεια και τους όρους λειτουργίας της Μαιευτικής Κλινικής Γαία".

Το πλήρες κείμενο των καταγγελιών του Σωματείου Εργαζομένων στο Ε. Ντυνάν δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v