Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο το Σάββατο 28/11

Συμπόσιο πανευρωπαϊκού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος διοργανώνει αυτό το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα το Κέντρο Διεθνών Επιχειρήσεων και Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Cambridge (CIBAM).

Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο το Σάββατο 28/11
Συμπόσιο πανευρωπαϊκού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος διοργανώνει αυτό το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα το Κέντρο Διεθνών Επιχειρήσεων και Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Cambridge (CIBAM). Θέμα του Συμποσίου, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο Συμπόσιο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού και του επιχειρηματικού χώρου από τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και από τη Μεγάλη Βρετανία.

 Μεταξύ αυτών, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Ντέιβιντ Λάντσμαν, ο Διευθυντής του Κέντρου Διεθνών Επιχειρήσεων και Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Cambridge Χρήστος Πιτέλης, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Θοδωρής Κυριακού, o οποίος θα μιλήσει για τις επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο των ΜΜΕ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών Βασίλης Αποστολόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει για την ιατρική περίθαλψη στις χώρες αυτές.

Σκοπός του Συμποσίου είναι να χαρτογραφήσει την ανάπτυξη, τις τρέχουσες προκλήσεις και τις προοπτικές των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, να εξετάσει τις επιπτώσεις τους σε γειτονικές χώρες και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και να εντοπίσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τις κρατικές πρωτοβουλίες που μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της περιοχής.

Μετά τη μετάβασή τους στην οικονομία της αγοράς, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης γνώρισαν εντυπωσιακή ανάπτυξη. Αυτό δημιούργησε την πεποίθηση ότι θα παρέμεναν ανέπαφες από τις διακυμάνσεις της οικονομίας και ότι θα βοηθούσαν τις Δυτικοευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Αυτό το σενάριο αποδείχθηκε υπεραισιόδοξο και οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης βίωσαν την κρίση στον ίδιο βαθμό με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Δεδομένης της οικονομικής έκθεσης της Ελλάδας στις χώρες αυτές, η κατάσταση της οικονομίας της συνδέεται στενά με αυτή των υπόλοιπων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Απαιτείται λοιπόν να καθοριστούν στρατηγικές που θα βοηθήσουν την περιοχή να βγει από την κρίση, θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά της και θα τη βοηθήσουν να πλησιάσει με ταχύτερο ρυθμό τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Οι στρατηγικές αυτές θα ωφελήσουν και τη χώρα μας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, ενώ παράλληλα θα διευκολύνουν το διάλογο μεταξύ των χωρών της περιοχής και τη στενότερη πολιτική συνεργασία τους.
Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία διοίκησης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Κεφαλάρι, υπό την αιγίδα των Ομίλων ΑΝΤΕΝΝΑ και Ιατρικού Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v