Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέκροψ: Μέρισμα 0,07 ευρώ για το 2003

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2003 ενέκρινε η σημερινή (30/6) γενική συνέλευση των μετόχων της Κέκροψ, η οποία αναμένει την έκδοση της αποφάσεως του δικαστηρίου αναφορικά με έκταση των 185 στρεμμάτων.

Κέκροψ: Μέρισμα 0,07 ευρώ για το 2003
Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2003 ενέκρινε η σημερινή (30/6) γενική συνέλευση των μετόχων της Κέκροψ, η οποία αναμένει την έκδοση της αποφάσεως του δικαστηρίου αναφορικά με έκταση των 185 στρεμμάτων.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Δημήτριος Κλώνης την 05 Μαίου 2004 συζητήθηκε ενώπιον της επταμελούς συνθέσεως του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, η αίτηση ακυρώσεως της πράξεως αναδασώσεως 185 στρεμμάτων που περιέχονται στην ίδια ως άνω διεκδικούμενη από το Δημόσιο έκταση, για την οποία και ο πραγματογνώμων, τον οποίο είχε ορίσει το ΣτΕ με προηγούμενη απόφασή του, είχε επίσης αποφανθεί ότι η επίδικη έκταση ουδέποτε υπήρξε δασική.

Πέραν των δύο αυτών Εκθέσεων, οι οποίες κατετέθησαν στο ΣτΕ, η εταιρεία κατέθεσε ακόμα πλήθος στοιχείων και επιχειρημάτων, με τα οποία επιβεβαιώνονται οι πραγματογνωμοσύνες των δύο ως άνω πραγματογνωμόνων, συμπλήρωσε ο κ. Κλώνης που επεσήμανε παράλληλα πως η εισήγηση της εισηγήτριας της επταμελούς συνθέσεως ήταν αρνητική και αναμένεται η έκδοση της αποφάσεως του Δικαστηρίου.

Σε ό,τι αφορά το 2003 ο κ. Κλώνης ανέφερε πως ήταν μία αποδοτική χρονιά για την εταιρία, Κέκροψ στη διάρκεια της οποίας υλοποιήθηκαν βασικοί της στόχοι και προωθήθηκαν όλες οι εκκρεμείς της υποθέσεις.

”Συγκεκριμένα”, συνέχισε ο κ. Πρόεδρος, ”στη διάρκεια της χρονιάς αυτής ολοκληρώθηκε η κατασκευή του συγκροτήματος της εταιρίας επί των οδών Περσέως, Δόλασικ και Σερέπετζη, το οποίο ήδη κατοικείται, ενώ οι πραγματοποιηθείσες πωλήσεις στο συγκρότημα αυτό, μέσα στο έτος 2003, ανήλθαν στο ποσό των 2.407.633,56 ευρώ.

Σήμερα μετά και την πρόσφατη πώληση του ενός εκ των δύο διαμερισμάτων (από τα 12 συνολικά) που είχαν απομείνει προς πώληση, το ύψος των πωλήσεων στο συγκρότημα αυτό ανέρχεται σε 9.080.989,05 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και σύμφωνα με τον κ. Κλώνη παράλληλα, συνεχίσθηκαν οι πωλήσεις των διαμερισμάτων στο οικιστικό συγκρότημα επί των οδών Μελετοπούλου και 28ης Οκτωβρίου, που κατασκεύασε η Κέκροψ, των οποίων το ύψος σε αυτή τη χρήση ανήλθε στο ποσό των 771.825,69 ευρώ.

Έτσι, μέχρι την 31.12.2003 οι πωλήσεις στο συγκρότημα αυτό ανήλθαν συνολικά στα 5.672.779,47 ευρώ, ενώ απομένει προς πώληση ένα μόνον (από τα 22 συνολικά) διαμερίσματά του.

Ακόμη ο πρόεδρος της εταιρίας ανέφερε πως ξεκίνησε η ανέγερση ενός νέου συγκροτήματος κατοικιών σε ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρίας, εκτάσεως 1054 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Τεπελενίου, στο Ψυχικό.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 955.963,76 ευρώ, βρίσκεται σήμερα στο στάδιο των σκυροδετήσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί την 01.12.2005.

Σύντομα, αναμένεται να λειτουργήσει και η Παλαιά Αγορά του Ψυχικού, αφού ολοκληρώθηκαν όλες σχεδόν οι διαδικασίες που ήταν απαραίτητο να προηγηθούν για το σκοπό αυτό.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της παροχής υπηρεσιών ο πρόεδρος της Κέκροψ ανέφερε ότι εταιρία ολοκλήρωσε τη διοίκηση του έργου που της είχε ανατεθεί, σχετικά με τις ενέργειες μέχρι την έναρξη κατασκευής μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην Πελοπόννησο, με έσοδα για την παρούσα χρήση 66.500 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που αποκόμισε η εταιρία από το έργο αυτό ανέρχεται σε 265.525 ευρώ.

Επίσης, ο κ. Κλώνης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις που σημειώθηκαν το 2003 και στις νομικές υποθέσεις της Κέκροψ αφού κατετέθη στο Εφετείο Αθηνών η συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη που είχε ταχθεί αναφορικά με την αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Εταιρείας για την διεκδίκηση 254 στρεμμάτων στην περιοχή των ”Τουρκοβουνίων”, η οποία δικαιώνει τις θέσεις της εταιρείας, τόσο όσον αφορά τους τίτλους ιδιοκτησίας της, όσο και όσον αφορά τον ανέκαθεν μη δασικό χαρακτήρα της έκτασης.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, επιπλέον υπεβλήθησαν και οι τελευταίες προτάσεις της εταιρίας για την τροποποίηση των ρυμοτομικών σχεδίων του Π. Ψυχικού και του Χαλανδρίου από τη Διοίκηση (ΥΠΕΧΩΔΕ και Νομαρχία), σε εφαρμογή των αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που έχουν άρει τις απαλλοτριώσεις σε επτά συνολικά οικόπεδα της Εταιρείας, συνολικού εμβαδού 16.560 τ.μ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής εκ μέρους της Διοικήσεως, η εταιρία θα είναι σε θέση να ξεκινήσει την ανάπτυξη νέων συγκροτημάτων πολυτελών κατοικιών στα οικόπεδα αυτά.

”Σε ένα τουλάχιστον από αυτά τα οικόπεδα”, ανέφερε ο κ. Πρόεδρος, ”η σχετική διαδικασία ελπίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας χρήσεως”.

”Όπως δείχνουν πολλά στοιχεία”, συνέχισε ο κ. Κλώνης ”οι μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία εξακολουθούν να είναι ευνοϊκές, παρά την μείωση της ζήτησης που παρατηρείται στην αγορά ακινήτων τους τελευταίους μήνες.

Mέσα στις συνθήκες αυτές η εταιρία εμμένει στους στόχους που έχει καθορίσει, οι οποίοι είναι: η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, η συμμετοχή σε επενδυτικά σχέδια, και η παροχή υπηρεσιών.

Τελειώνοντας ο κ. Πρόεδρος ανέφερε ότι η σημερινή Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας να προβεί, εφ΄ όσον το κρίνει αναγκαίο, για τη στήριξη της τιμής της μετοχής και την προάσπιση των συμφερόντων των μετόχων της εταιρείας, εντός ενός έτους από σήμερα, δηλαδή μέχρι την 30.06.2005, στην αγορά από την εταιρεία ιδίων μετοχών, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μέχρι ποσοστού 5% επί του συνόλου αυτών, με κατώτατη τιμή το 1 ευρώ ανά μετοχή και ανώτατη τιμή τα 30 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v