«Μπλόκο» στο μαιευτήριο Γαία του Ερ. Ντυνάν

Αναταράξεις επικρατούν στο «Ερρίκος Ντυνάν», καθώς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απέρριψε το αίτημα λειτουργίας του Γαία με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Ιατρικού Κέντρου.

«Μπλόκο» στο μαιευτήριο Γαία του Ερ. Ντυνάν
Ισχυρές αναταράξεις επικρατούν στο «Ερρίκος Ντυνάν», καθώς από τη μία το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απέρριψε το αίτημα λειτουργίας του Γαία με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Ιατρικού Κέντρου και από την άλλη οι εργαζόμενοι του «Ντυνάν» προχωρούν σε στάσεις εργασίας με την υποστήριξη της ΓΣΕΕ, ζητώντας να εφαρμοστούν οι συμβάσεις εργασίας.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» σε σχετικό δημοσίευμα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απέρριψε το αίτημα λειτουργίας του μαιευτηρίου Γαία ως ανεξάρτητης κλινικής που συνιστά συνεργασία του «Ντυνάν» με το Ιατρικό Κέντρο, επιτρέποντας μόνο τη λειτουργία του ως τμήματος του κοινωφελούς νοσοκομείου. Παράλληλα, έχει λήξει και η άδεια λειτουργίας του Γαία, εδώ και τρεις μήνες. Μετά τις εξελίξεις αυτές, η αγορά αναμένει την απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι του «Ντυνάν» ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς εδώ και δύο χρόνια έρχονται αντιμέτωποι με την άρνηση του εργοδότη να εφαρμόσει τις συμβάσεις εργασίας σχετικά με τις αμοιβές και τις υποχρεώσεις τους αλλά και με συνεχιζόμενες και μαζικές απολύσεις.

Η ΓΣΕΕ, από την πλευρά της, ζητεί από το υπουργείο Εργασίας την υποβολή της διοίκησης του «Ντυνάν» σε αυστηρό έλεγχο.

Όσον αφορά στο Κοργιαλένειο, την προηγούμενη εβδομάδα διατάχθηκε έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον το ποσό των 24 εκατ. ευρώ που διεκδικεί το «Ντυνάν» από το Κοργιαλένειο συνιστά πραγματικό χρέος ή όχι. Διότι υπάρχουν καταγγελίες ότι το «Ντυνάν» εξυπηρετεί ασθενείς του Κοργιαλενείου που είναι στο ΕΣΥ και στη συνέχεια χρεώνει σε αυτό υπέρμετρο κόστος, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί, τα φάρμακα και τα υλικά προέρχονται από το δημόσιο ίδρυμα.

Τι απαντά το Ερρίκος Ντυνάν

Το Ερρίκος Ντυνάν αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση "πως το μαιευτήριο ΓΑΙΑ λειτουργεί με πλήρη νομιμότητα, διαφάνεια και σε όφελος της κοινωνίας και των εκατοντάδων εργαζομένων του".

Όπως τονίζει "η μόνη φυσική κοίτη για να κριθούν οι διαφορές των πολιτών είναι η δικαιοσύνη. Ειδικότερα στο ΣτΕ προστατεύεται η νομιμότητα, οι δημοκρατικές ελευθερίες και επιβάλλεται ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους".

"Εμείς πεπεισμένοι για το δίκιο μας θα εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε χάριν του ελληνικού κοινού, που του προσφέρουμε έως και 50% μειωμένο τιμολόγιο έναντι των πολεμίων – ανταγωνιστών μας", αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v