Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

REDS:Δεν θα αναγείρει κτίριο σε Ακαδημία Πλάτωνος

Εγκαταλείπει το σχέδιο ανέγερσης κτιρίου γραφείων σε ακίνητο στην Ακαδημία Πλάτωνος η REDS, παρά το γεγονός ότι έχει προσφύγει κατά της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος να αναστείλει τις οικοδομικές εργασίες.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
REDS:Δεν θα αναγείρει κτίριο σε Ακαδημία Πλάτωνος
Εγκαταλείπει το σχέδιο για την ανέγερση κτιρίου γραφείων σε ακίνητο που διαθέτει στην Ακαδημία Πλάτωνος η εταιρία REDS, παρά το γεγονός ότι έχει προσφύγει κατά της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος να αναστείλει τις οικοδομικές εργασίες στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται, ότι η εισηγμένη έχει ξεκινήσει εκσκαφές στο ακίνητο της Ακαδημίας Πλάτωνος και λόγω της απόφασης του ΥΠΕΚΑ, σταμάτησε την υλοποίηση των σχεδίων της.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Περιβάλλοντος για την απαλλοτρίωση του ακινήτου, έναντι ποσού 15 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό αφορά τόσο στην αξία της γης και τα χρήματα που διέθεσε μέχρι τώρα η REDS για τις εργασίες που υλοποίησε.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη του εμπορικού πάρκου στην περιοχή της Γυαλού, όπου ήδη έχει μισθωθεί το 50% των χώρων του, ενώ βρίσκονται υπό υπογραφή μισθωτήρια συμβόλαια για ακόμη 35% στις εκμισθώσεις της επιφάνειας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κόστος ανέγερσης του εμπορικού πάρκου, λόγω της μείωσης στις τιμές των υλικών και των εργατικών, είναι χαμηλότερο από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Ωστόσο, δεν θα υπάρξει οικονομικό όφελος, καθώς θα διατεθούν επιπλέον χρήματα για βελτίωση των όψεων των κτιρίων.

Το συγκρότημα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του λίγο πριν το Πάσχα του 2011, ωστόσο, η διοίκηση της REDS δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χρονικής μετάθεσης για το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής Γ.Σ., οι επικεφαλής της εισηγμένης, σήμαναν ότι δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης της REDS με τη μητρική Ελλάκτωρ.

Η εταιρία δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2009, καθώς εμφάνισε ζημιές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v