Συμμετοχή του Ιατρικού Αθηνών στο Συνέδριο EAES

Η εδραίωση της ρομποτικής χειρουργικής διεθνώς παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 18ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (EAES 2010) που πραγματοποιήθηκε 16 -19 Ιουνίου στη Γενεύη.

Συμμετοχή του Ιατρικού Αθηνών στο Συνέδριο EAES
Η εδραίωση της ρομποτικής χειρουργικής διεθνώς παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 18ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (EAES 2010) που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 19 Ιουνίου στη Γενεύη.

Για τα επιτεύγματα, το παρόν και το μέλλον της ρομποτικής χειρουργικής εκλήθησαν να παρουσιάσουν την κλινική τους εμπειρία, τρεις διεθνώς αναγνωρισμένοι χειρουργοί.

Συγκεκριμένα ο Δρ. Philippe Morel από την Ελβετία, ο Δρ. Fabrizio Luca από την Ιταλία και ο Δρ.Κ.Κωνσταντινίδης από την Ελλάδα, ο οποίος αναφέρθηκε στο ευρύ φάσμα ρομποτικών επεμβάσεων που πραγματοποιείται από την ομάδα του στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με ιδιαίτερη έμφαση στη ρομποτική χειρουργική της άνω κοιλίας (ρομποτική θολοπλαστική για αντιμετώπιση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης-διαφραγματοκήλης, μυοτομή για αποκατάσταση αχαλασίας οισοφάγου, επεμβάσεις για καλοήθη και κακοήθη νόσο του στομάχου, σπληνεκτομή, επινεφριδεκτομή, χολοκυστεκτομή, ηπατεκτομή, παγκρεατεκτομή και επεμβάσεις χειρουργικής παχυσαρκίας) .

Ο Δρ.Κ.Κωνσταντινίδης παρουσίασε όλο το φάσμα των επεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση da Vinci από τον Σεπτέμβριο του 2006 (σχεδόν χίλιες επεμβάσεις), τότε που το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκατέστησε το πρώτο ρομποτικό σύστημα χειρουργικής da Vinci στην Ελλάδα.

H πρόσκληση προς τον Δρ.Κ.Κωνσταντινίδη να συμμετέχει ως κύριος ομιλητής στο παγκόσμιο αυτό συνέδριο, αποτελεί επιβράβευση της επιστημονικής αξίας τόσο του ιδίου όσο και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, το οποίο απέδειξε την πρωτοπορία του με την εγκατάσταση και λειτουργία του πρώτου συστήματος ρομποτικής χειρουργικής στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v