Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από 15/10 το συνέδριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού

Με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων της Ευρώπης, αρχίζει αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου το διήμερο συνέδριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης με θέμα «Ιατρικές εξελίξεις- Νεότερα δεδομένα στη διάγνωση και θεραπεία».

Από 15/10 το συνέδριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού
Με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων της Ευρώπης, αρχίζει αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου το διήμερο συνέδριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης με θέμα «Ιατρικές εξελίξεις- Νεότερα δεδομένα στη διάγνωση και θεραπεία», που φέτος είναι αφιερωμένο στα 10 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του.

Το ιατρικό συνέδριο περιλαμβάνει εισηγήσεις για τις πιο σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους, σε όλο το εύρος της Ιατρικής. Στις εργασίες του, συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές, διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ιατροί:

-Ο Δρ. Νίκολας Θάτσερ, καθηγητής Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με κλινική έρευνα στα πεδία του καρκίνου του νεφρού, μελανώματος και καρκίνου του πνεύμονα και κατά τα τελευταία χρόνια, με έρευνα στα νέα φάρμακα για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Δρ. Κρίστιαν Μένιγκολντ, καθηγητής Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χαιδεμβέργης, πρόεδρος πολλών ερευνητικών ευρωπαϊκών και παγκόσμιων ομάδων για τον καρκίνο του πνεύμονα και υπεύθυνος πολλών αντίστοιχων ερευνητικών μελετών.

-Ο καθηγητής Βασίλειος Γεωργούλιας, επικεφαλής της Ογκολογικής Κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Κρήτης.

-Ο ελληνικής καταγωγής, Κώστας Παπαγιαννόπουλος, διευθυντής του Θωρακοχειρουργικού τμήματος του Leeds Hospital της Αγγλίας και μέλος της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Θωρακοχειρουργικής Εταιρίας.

-Διακεκριμένοι ιατροί- συνεργάτες του Ιατρικού Διαβαλκανικού και άλλων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, με σημαντικές ανακοινώσεις σε όλο το εύρος της Ιατρικής επιστήμης.

Στις εργασίες του συνεδρίου εντάσσονται τρία συμπόσια και 10 εισηγήσεις, με έμφαση εκτός από την ογκολογία, στα καρδιαγγειακά νοσήματα, στις νεότερες εξελίξεις στη μαιευτική –γυναικολογία, στα κατάγματα του οφθαλμικού κόγχου κ.α. Η εναρκτήρια διάλεξη θα γίνει από τον διακεκριμένο νομικό, Ευάγγελο Αποστολόπουλο και αφορά στην «Ιατρονοσηλευτική ευθύνη».

Το συνέδριο απευθύνεται σε ιατρούς και νοσηλευτές, χωρίς δαπάνη συμμετοχής, ως συνεισφορά του Ιατρικού Διαβαλκανικού στη διάχυση της εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης στο σύνολο του ιατρικού κόσμου. Κάθε χρόνο διεξάγεται σε διαφορετική πόλη, ενώ φέτος με την ευκαιρία του εορτασμού των 10 χρόνων, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού. Οι εργασίες του ξεκινούν στις 18.00 της Παρασκευής, στις 9.00 π.μ του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 20.30.-

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v