Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ Θεσσαλίας: Συνάντηση ιατρών και μελών του ΔΣ

Το Σάββατο 16.10.2010 και ώρα 11.00 πμ πραγματοποιήθηκε η πρώτη εν λειτουργία συγκέντρωση όλων των ιατρών του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας (θεραπόντων, εφημερευόντων και συνεργατών), παρουσία μελών του Δ.Σ. του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Ιασώ Θεσσαλίας: Συνάντηση ιατρών και μελών του ΔΣ
Το Σάββατο 16.10.2010 και ώρα 11.00 πμ πραγματοποιήθηκε η πρώτη εν λειτουργία συγκέντρωση όλων των ιατρών του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας (θεραπόντων, εφημερευόντων και συνεργατών), παρουσία μελών του Δ.Σ. του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και εκπροσώπων του Ομίλου ΙΑΣΩ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η συνάντηση, στέφθηκε από εξαιρετική επιτυχία αφού συμμετείχε ενεργά πολύ μεγάλος αριθμός ιατρών. Έγινε εποικοδομητικός διάλογος με προτάσεις και απόψεις που οδήγησαν σε σειρά αποφάσεων.

Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των ιατρών, με σκοπό την αλληλοκάλυψη, αλληλοϋποστήριξη αλληλο-βοήθεια μεταξύ τους και την ανταλλαγή απόψεων για την εύρυθμη λειτουργία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Επίσης ήταν η συμπλήρωση των κενών σε υπηρεσίες του νοσοκομείου, η βελτίωση της οργάνωσης και η αποτελεσματική λειτουργία του.

Μέσα από το διάλογο που πραγματοποιήθηκε αποσαφηνίστηκαν θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της ιατρικής υπηρεσίας και συμφωνήθηκε να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας μεταξύ των ιατρών, να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί πρόγραμμα επιστημονικών συναντήσεων μια φορά κάθε μήνα.

Την πρώτη περίοδο οι επιστημονικές συναντήσεις θα απευθύνονται στους ιατρούς του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και αργότερα σε όλους τους ιατρούς της περιοχής. Επιπλέον, συμφωνήθηκε να πραγματοποιούνται παρόμοιες συναντήσεις (ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας) σε τακτά χρονικά διαστήματα τουλάχιστον μία φορά κάθε τρίμηνο.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Αθ. Καργιώτης έκανε ένα σύντομο απολογισμό της πρώτης περιόδου λειτουργίας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ενημέρωσε τους γιατρούς για τη σύναψη σύμβασης με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες (Εθνική Ασφαλιστική και Generali), για τη σύμβαση από 1ης Οκτωβρίου με τον ΟΓΑ καθώς επίσης και για τη σύναψη σύμβασης (την επόμενη εβδομάδα) με το ΙΚΑ. Επίσης ανέφερε ότι σταδιακά αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των περιστατικών του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και κυρίως ότι αυξάνεται η ικανοποίηση των νοσηλευομένων και των συγγενών τους από την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Από τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και του Ομίλου ΙΑΣΩ, εκφράστηκε η ικανοποίηση για τη μέχρι σήμερα πορεία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και η αισιοδοξία, ότι αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η μεθοδευμένη και συντονισμένη προσπάθεια, τότε τα αποτελέσματα θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία και οι στόχοι θα υλοποιηθούν ενωρίτερα του προγράμματος. Ήδη παρατηρήθηκε μείωση διακομιδής περιστατικών προς νοσοκομεία εκτός Θεσσαλίας (κυρίως Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αποτελούσε έναν από τους βασικότερους στόχους του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση αυτή παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και συγκεκριμένα η δημιουργία 6 διαφορετικών προγραμμάτων check up με σκοπό την πλήρη κάλυψη πρόληψης και διάγνωσης όλων των ηλικιών από τα παιδιά μέχρι και τους ηλικιωμένους.

Επίσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Θεσσαλία 2010, ένα καινοτόμο πρόγραμμα υγείας και ιατρικών πράξεων που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες μετά την έγκριση του Δ.Σ.
Κλείνοντας τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ και πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Γ. Σταματίου, συνεχάρει όλους τους γιατρούς και τα στελέχη του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για τις μέχρι σήμερα προσπάθειές τους, ευχαρίστησε για την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους όλους τους παρευρισκομένους προς τους οποίους απευθυνόμενος είπε :

«Το 2011 θα είναι η χρονιά του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Μέχρι τότε θα διαψευσθούν όλες οι Κασσάνδρες και όσοι υποτιμούν ή δυσφημούν το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Ήδη το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας χάρη σε όλους Εσάς είναι Νοσοκομείο και όχι μια απλή κλινική, αφού ακόμα και τα πιο δύσκολα περιστατικά εξυπηρετούνται εντός των τμημάτων του. Είναι ένα Νοσοκομείο ασφαλές για τους ασθενείς και ένα Νοσοκομείο ασφαλές για τους γιατρούς. Η ασφάλεια των ασθενών και των ιατρών είναι οι πρώτοι στόχοι του ΙΑΣΩ. Επόμενοι στόχοι είναι η βιωσιμότητα και η κερδοφορία του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ και οι γιατροί της Θεσσαλίας δεν επένδυσαν για να βγάλουν κέρδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, γιατί τότε θα επρόκειτο για μια «αρπαχτή…». Έχουμε υπομονή και από την επόμενη χρονιά θα δούμε πολύ καλύτερους οικονομικούς δείκτες. Στους επόμενους δυο μήνες θα ολοκληρωθεί και η λειτουργία των τμημάτων τεχνητού νεφρού, πυρηνικής ιατρικής και κάποιων ακόμα που κρίθηκαν απαραίτητα για την πληρότητα των υπηρεσιών που έχει ανάγκη η Θεσσαλία.

Αναφερόμενα τα στελέχη του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, την Κυριακή 31.10.2010 και ώρα 12.00 μ. είπαν ότι η αύξηση απευθύνεται αποκλειστικά στους γιατρούς και ιδίως στους γιατρούς συνεργάτες ήδη του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Η αύξηση θα γίνει για την ενίσχυση της ρευστότητας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας που κρίνεται
 
απαραίτητη λόγω της Οικονομικής κρίσης (εξασφάλιση δυνατότητας πίστωσης στους νοσηλευόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία).

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν από τον Ομιλο ΙΑΣΩ ο κ. Γ. Σταματίου Πρόεδρος Δ.Σ., ο κ. Εμ. Δουλγεράκης Αντιπρόεδρος και ο κ. Π. Πετρόπουλος Δ/νων Σύμβουλος, ενώ από το Δ.Σ. της ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παρευρέθησαν ο κ. Αθ. Καργιώτης Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, ο Γ. Χριστοδούλου Δ/νων Σύμβουλος και ο κ. Η. Αλεξανδρής μέλος Δ.Σ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v