Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερρίκος Ντυνάν: Συνεχίζεται η σύμπραξη με Ιατρικό

Κανονικά συνεχίζεται η σύμπραξη μεταξύ Ερρίκος Ντυνάν και Ιατρικού Αθηνών για τη λειτουργία της μαιευτικής κλινικής του Κοινωφελούς Νοσοκομείου, έως ότου υπάρξει απόφαση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ερρίκος Ντυνάν: Συνεχίζεται η σύμπραξη με Ιατρικό
Κανονικά συνεχίζεται η σύμπραξη μεταξύ Ερρίκος Ντυνάν και Ιατρικού Αθηνών για τη λειτουργία της μαιευτικής κλινικής του Κοινωφελούς Νοσοκομείου, έως ότου υπάρξει απόφαση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και η παρεπόμενη υπουργική απόφαση.

«Θα συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΝΣΚ και του υπουργού», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν, κ. Ανδρέας Μαρτίνης.

Έσπευσε όμως να συμπληρώσει «δεν θα απεμπολήσουμε όμως και το δικαίωμά μας να συμπράττουμε ως κοινωφελές ίδρυμα που διαχειρίζεται το Ερρίκος Ντυνάν με ιδιωτικούς οργανισμούς».

Υπενθυμίζεται ότι το Ερρίκος Ντυνάν έλαβε πρόσφατα βεβαίωση καλής λειτουργίας από το υπουργείο Υγείας, αφού «υποχρεώθηκε» μετά από υπόδειξη του υπουργείου να απαλείψει «τη λάθος σήμανση Γαία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαρτίνης από το γυναικολογικό μαιευτικό τμήμα.

Επιπλέον, ο κ. Μαρτίνης αποκάλυψε ότι οι δυο ξένοι που ενδιαφέρθηκαν για το management του Ερρίκος Ντυνάν αποτελούν εταιρείες διαχείρισης νοσοκομείων, η μια με έδρα την Ευρώπη και η άλλη την Αμερική.

Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες και ανέφερε για άλλη μια φορά ότι θα καθυστερήσει η απόφαση ανάθεσης του management λόγω ακριβώς της «σφήνας» από τους ξένους ενδιαφερόμενους.

Κατά τα υπόλοιπα, ο κ. Μαρτίνης επιφύλαξε για άλλη μια φορά βολές εναντίον του υπουργείου Υγείας, της Marfin Popular Bank, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης και των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Ειδικότερα, διατύπωσε ευθύ ερώτημα προς την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του υπουργείου Υγείας γιατί επί δέκα μήνες δεν διενεργήθηκε ο έλεγχος για χορήγηση βεβαίωσης καλής λειτουργίας στο Ερρίκος Ντυνάν. Κατηγόρησε χωρίς να τους κατονομάσει ομάδες στο υπουργείο που λειτουργούν ως «καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες», ενώ απείλησε με αγωγές κατά παντός υπευθύνου για διαφυγόντα έσοδα εξ αιτίας της δεκάμηνης καθυστέρησης λήψης βεβαίωσης καλής λειτουργίας.

Ο κ. Μαρτίνης εκτίμησε ότι το ύψος των διαφυγόντων εσόδων ξεπερνά τα 20 με 25 εκατ. ευρώ, αφήνοντας όμως ανοικτό την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο συμψηφισμού μέσω διαλόγου.

Επιπρόσθετα, στην ατζέντα των σχέσεών του με το υπουργείο προσέθεσε τις γνωστές οφειλές του Δημοσίου προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ύψους περίπου 24 εκατ. ευρώ που προέρχονται από την παραχώρηση τμημάτων και νοσοκομείων του ΕΕΣ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού επανέλαβε ότι έχει υποβάλλει μήνυση κατά της Marfin Bank για την καταχρηστική, όπως τη χαρακτήρισε, καταγγελία της δανειακής σύμβασης και εκβίαση. «Δεν πρόκειται για διαπροσωπική βεντέτα», δήλωσε ο κ. Μαρτίνης, καθώς το Ντυνάν δεν έχει καθυστερήσει ούτε μια δόση πληρωμής ενώ η Marfin διαθέτει εγγυήσεις έναντι του δανείου ύψους 224 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι λόγω μιας διαταγής πληρωμής η τράπεζα "χτύπησε" το Ερρίκος Ντυνάν στον Τειρεσία, διευκρινίζοντας ότι κατά την εξήγησή του η MPB "κάκιωσε" όταν το Ερρίκος Ντυνάν συνέπραξε με το Ιατρικό για την οργάνωση και λειτουργία της επεκταθείσας μαιευτικής κλινικής του.

Αναρωτήθηκε δε γιατί η μήνυση κατά της Marfin Popular Bank «περιφέρεται σε πταισματοδίκες και εισαγγελείς» αναφέροντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η προώθηση της καθυστερεί επειδή δεν εντοπίζεται ο κατά νόμον υπεύθυνος της τράπεζας.

Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω στις έμμεσες βολές του προς την Δικαιοσύνη αναρωτώμενος αν ο κ. Βγενόπουλος, τον οποίο «φωτογράφιζε», «είναι υπαρκτός όταν μας επιτίθεται και θεσμικά ανύπαρκτος ως εκπρόσωπος του Ομίλου και της Τράπεζάς του, όταν τον καταγγέλλει ένα Κοινωφελές Ίδρυμα;»

***Τα κεντρικά σημεία της συνέντευξης του Ανδρέα Μαρτίνη, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v