Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sato: Διεύρυνση ζημιών στα 1,5 εκατ. στο Q1

Στα 1,51 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ζημιές στον όμιλο της Sato στο α' τρίμηνο 2011 έναντι ζημιών 934 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση ζημιών κατά 62,6%.

Sato: Διεύρυνση ζημιών στα 1,5 εκατ. στο Q1
Στα 1,51 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ζημιές στον όμιλο της Sato στο α' τρίμηνο 2011 έναντι ζημιών 934 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση ζημιών κατά 62,6%.

Αναλυτικά, ο Όμιλος Sato μετά την πώληση των θυγατρικών του στη Γερμανία και την Τουρκία το Φεβρουάριο του 2011, ανακοινώνει πως στο Α' Τρίμηνο του 2011 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου και της Εταιρίας ανήλθε σε €7.819 χιλ. έναντι €12.345 χιλ. της Μητρικής την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας κάμψη κατά €4.526 χιλ. ή 36,7%.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα προ Φόρων και Χρηματοοικονομικών της Μητρικής ανέρχονται σε €-2.224 χιλ. έναντι σε €-577 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ τα Αποτελέσματα προ Φόρων ανήλθαν σε €-3.298 χιλ. έναντι €-1.181 χιλ., σημειώνοντας αύξηση των ζημιών κατά €2.117 χιλ.

Τα αποτελέσματα μετά Φόρων του Ομίλου κατά το α τρίμηνο του 2011 ανήλθαν σε €-1.519 χιλ. έναντι €-934 χιλ. του α τριμήνου του 2010, σημειώνοντας αύξηση των ζημιών κατά €585 χιλ. ή 62,6%, ενώ τα αποτελέσματα μετά Φόρων της Μητρικής ανήλθαν σε €-3.361 χιλ. έναντι € -954χιλ., εμφανίζοντας μία αύξηση ζημιών κατά €2.407 χιλ. ή 252,3%.

Τα αρνητικά αποτελέσματα οφείλονται στην αρνητική οικονομική συγκυρία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη βελτίωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που έχουν επηρεάσει τη ζήτηση και ιδιαίτερα των αγαθών διαρκείας όπως είναι τα έπιπλα.

Οι συνθήκες που επικρατούν δημιουργούν κλίμα αναστολής της κατανάλωσης και των επενδύσεων. Για το λόγο αυτό, η Διοίκηση συνεχίζει προγράμματα μείωσης δαπανών, εκμετάλλευσης δυνατοτήτων συνεργιών, περιορισμού μη αποδοτικών σημείων πώλησης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της.

Ενέργειες για άρση της επιτήρησης

Η Εταιρία Sato γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι το σύνολο των μετοχών της Εταιρείας παραμένει στην κατηγορία "Επιτήρησης" όπου μεταφέρθηκε στις 8/4/2011 με την από 7/4/2011 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α.

Ο λόγος για την ένταξη στην κατηγορία "Επιτήρησης" ήταν ότι σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της 31/12/2010 διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές κατά τη χρήση διαμορφώθηκαν σε επίπεδο μεγαλύτερο από 30% της καθαρής θέσης χωρίς να έχουν γίνει ενέργειες για την βελτίωση αυτής μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (άρθρο 3.1.2.5. του κανονισμού του Χ.Α.).

Οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Διοίκηση της Εταιρίας για την αντιμετώπισης των αιτιών που οδήγησαν στην υπαγωγή της στην ειδική κατηγορία, περιγράφονται συνοπτικά παρακάτω:

Α) Η Εταιρία έχει εκπονήσει και εφαρμόζει συγκεκριμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που προσβλέπει στη σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας της, στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων της και τη δραστηριοποίησή της σε προσοδοφόρες αγορές.

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα του α' τριμήνου 2011, η Εταιρία συνεχίζει τη μείωση των λειτουργικών της εξόδων καθώς έχει μειώσει τα ενοίκια των καταστημάτων της, έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του προσωπικού, ενώ στοχεύει στην περαιτέρω περικοπή ελαστικών δαπανών. Τα λειτουργικά έξοδα αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω κατά τη διάρκεια του έτους 2011.

Β) Η Εταιρία εξετάζει την αποδοτικότητα των υπαρχόντων καταστημάτων της προκειμένου να εξεταστεί αν συντρέχουν λόγοι διακοπής της λειτουργίας ορισμένων εξ αυτών, τα οποία δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και η συνεισφορά τους ζημιώνουν συνολικά την Εταιρία.

Γ) Η Διοίκηση εξετάζει τρόπους αξιοποίησης των αποθηκών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v