Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελγέκα: Συμμετοχή θυγατρικής στη σύστατη της PCDC

Τη συμμετοχή της θυγατρικής της Ελγέκα, Diakinisis Port στη σύσταση νέας εταιρίας με την επωνυμία "PCDC AE" ως επιστέγασμα του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογράψει ο Όμιλος με την Cosco, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Ελγέκα: Συμμετοχή θυγατρικής στη σύστατη της PCDC
Τη συμμετοχή της θυγατρικής της ΕΛΓΕΚΑ, Diakinisis Port στη σύσταση νέας εταιρίας με την επωνυμία "PCDC AE" ως επιστέγασμα του μνημονίου συνεργασίας που είχε υπογράψει ο Όμιλος  με την Cosco Pacific, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Αναλυτικότερα, η "Diakinisis Port (CY) Ltd" θα συμμετέχει με ποσοστό 50% στο μετοχικό κεφάλαιο της νεοϊδρυθείσας ανώνυμης εταιρίας "PCDC Α.Ε.", το οποίο ορίστηκε σε 1.000.000,00 ευρώ, διαιρούμενο σε 100.000 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 10,00 ευρώ η κάθε μία, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό 50% θα κατέχεται από την εταιρία "COSCO PORTS (GREECE) S.a.r.l.".
 
Αποκλειστικός σκοπός της νέας εταιρίας είναι η κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία "ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ" στις εγκαταστάσεις του ΝΕΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ του Λιμένος Πειραιώς, μέσω του οποίου θα παρέχονται υπηρεσίες διαχείρισης των αφικνούμενων και προοριζομένων προς εξαγωγή, καθώς και των αφικνούμενων και προοριζομένων για την Eλληνική εσωτερική αγορά εμπορευματοκιβωτίων, και εν γένει υπηρεσίες κένωσης, πλήρωσης, φύλαξης και διαχείρισης των εμπορευματοκιβωτίων και των εμπεριεχόμενων σε αυτά εμπορευμάτων.

Η νεοσυσταθείσα ανώνυμη εταιρία θα διοικείται από 6μελές Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο η εκπροσώπηση των δύο μερών θα είναι ισοβαρής. Οι εργασίες κατασκευής του προαναφερθέντος κέντρου ξεκινούν στις 18 Ιουλίου 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v