Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SATO: Διεύρυνση ζημιών στον όμιλο το εξάμηνο

Διεύρυνση ζημιών στον όμιλο και υποχώρηση ζημιών στη μητρική παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας SATO στο εξάμηνο του 2011, σε σύγκριση με το εξάμηνο του 2010. Οι ενέργειες της εταιρίας για άρση επιτήρησης.

SATO: Διεύρυνση ζημιών στον όμιλο το εξάμηνο
Διεύρυνση ζημιών στον όμιλο και υποχώρηση ζημιών στη μητρική παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας Sato στο εξάμηνο του 2011, σε σύγκριση με το εξάμηνο του 2010. Οι ενέργειες της εταιρίας για άρση επιτήρησης.

Πιο συγκεκριμένα, η Sato ανακοινώνει πώς στο Α΄εξάμηνο 2011 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε σε € 13.199 χιλ. έναντι €22.703 χιλ. σημειώνοντας κάμψη €9.504 χιλ. ή 41,86%.

Η μείωση των δαπανών της Εταιρείας ανήλθε σε 28,08%. Οι πωλήσεις από τις διακοπείσες δραστηριότητες ανήλθαν σε € 1.460 χιλ. έναντι € 9.249 χιλ.

Ο Όμιλος σημείωσε ζημίες Μετά Φόρων, από συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες, €5.053 έναντι ζημιών €4.587 χιλ. εμφανίζοντας αύξηση ζημιών κατά €466χιλ. ή 10,18 %. Η Εταιρεία σημείωσε ζημιές Μετά Φόρων €6.895 χιλ. έναντι ζημιών €4.864 χιλ. σημειώνοντας κάμψη κατά €2.031 χιλ. ή 41,75%.

Η συνεχιζόμενη δραστηριότητα σημείωσε EBITDA €-3.225 χιλ. έναντι €-2.269 χιλ. εμφανίζοντας κάμψη κατά € 955 χιλ. ή 42,11%. Ο EBITDA από διακοπείσες δραστηριότητες ανήλθε σε € -56 χιλ. έναντι €963 χιλ. εμφανίζοντας κάμψη κατά € 1.019 χιλ..

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα προέρχονται από τη δραστηριότητα στην Ελλάδα όπου η αρνητική οικονομική συγκυρία και τα μέτρα για τη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών έχουν επηρεάσει τη ζήτηση. Οι συνθήκες που επικρατούν δημιουργούν κλίμα αναστολής της κατανάλωσης και των επενδύσεων.

Για το λόγο αυτό, η Διοίκηση συνεχίζει προγράμματα μείωσης δαπανών, εκμετάλλευσης δυνατοτήτων συνεργειών και περιορισμού μη αποδοτικών σημείων πώλησης, με τελικό στόχο την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων στα χαμηλότερα επίπεδα δραστηριότητας που επιβάλλουν οι συνθήκες. Οι ενέργειες αυτές στηρίζονται από τον εμπλουτισμό του προϊοντικού μίγματος και τη σταθερή εστίαση στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση του πελάτη, στοιχεία χάρις στα οποία ο όμιλος Sato διατηρεί ισχυρή θέση στην αγορά.

Εξάλλου, η εταιρία SATO γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι το σύνολο των μετοχών της Εταιρείας παραμένει στην κατηγορία "Επιτήρησης" όπου μεταφέρθηκε στις 8/4/2011 με την από 7/4/2011 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α.

Ο λόγος για την ένταξη στην κατηγορία "Επιτήρησης" ήταν ότι σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της 31/12/2010 διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές κατά τη χρήση διαμορφώθηκαν σε επίπεδο μεγαλύτερο από 30% της καθαρής θέσης χωρίς να έχουν γίνει ενέργειες για την βελτίωση αυτής μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (άρθρο 3.1.2.5. του κανονισμού του Χ.Α.).

Η οικονομική κρίση και το γενικότερο αρνητικό κλίμα των αγορών επιδρούν αρνητικά στην κατανάλωση και κατά συνέπεια στην αγορά του επίπλου με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των πωλήσεων της Εταιρίας. Οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Διοίκηση της Εταιρίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανωτέρω κατάστασης αλλά και του συνόλου των αιτιών που οδήγησαν στην υπαγωγή της στην ειδική κατηγορία, περιγράφονται συνοπτικά παρακάτω:

Α) Η Εταιρία συνεχίζει να εφαρμόζει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει και το οποίο προσβλέπει στη μείωση του κόστους λειτουργίας της, στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων της και τη δραστηριοποίησή της σε προσοδοφόρες αγορές.

Β) Η Εταιρία εκπονεί αναλύσεις με σκοπό να διακόψει τη λειτουργία καταστημάτων για τα οποία κρίνεται ότι δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και η συνεισφορά τους ζημιώνει συνολικά την Εταιρία.

Γ) Η Διοίκηση εξετάζει τη δυνατότητα αποδοτικότερης αξιοποίησης των ακινήτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v