Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλφα Γκρίσιν: Ενέργειες άρσης επιτήρησης

Τις ενέργειες της εταιρίας για την άρση της μετοχής της από την κατηγορία της επιτήρησης, στην οποία έχει ενταχθεί από την 9/4/2011, γνωστοποίησε η διοίκηση της Αλφα Γκρίσιν.

Αλφα Γκρίσιν: Ενέργειες άρσης επιτήρησης
Τις ενέργειες της εταιρίας για την άρση της μετοχής της από την κατηγορία της επιτήρησης, στην οποία έχει ενταχθεί από την 9/4/2011, γνωστοποίησε η διοίκηση της Αλφα Γκρισιν.

Πιο συγκεκριμένα, η Αλφα Γκρίσιν ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 09.04.2011 οι μετοχές της εταιρίας μεταφέρθηκαν στην κατηγορία επιτήρησης σύμφωνα με την από 08.04.2011 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α.

Οι λόγοι της απόφασης είναι ότι βάση του 3.1.2.5 του κανονισμού του ΧΑ διαπιστώθηκε ότι σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της 31.12.2010 οι ενοποιημένες ζημιές κατά την χρήση έχουν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο του 30% της ενοποιημένης καθαρής θέσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6 παρ. 1,4 και 6 του κανονισμού του ΧΑ οι μετοχές της εταιρίας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται στην παράγραφο 4 περιπτώσεις (α), (β), (γ), μετά από αίτηση του εκδότη και με βάση τις οικονομικές καταστάσεις κάθε ημερολογιακού εξαμήνου.

Οι ενέργειες που γίνονται από την διοίκηση για την αντιμετώπιση του θέματος είναι οι ακόλουθες:

- Στις 17.10.2011 ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά το ποσό των 1.479.040,00.

- Από λειτουργικής άποψης η έγκαιρη προσαρμογή στα νέα δεδομένα, μέσω μείωσης προσωπικού, περιορισμού αποδοχών και περιορισμό του λειτουργικού κόστους, εξασφαλίζει θετικό EBITDA κατά την λήξη της κλειόμενης περιόδου.

- Η Εταιρία έχει ήδη προβεί, για την τρέχουσα περίοδο (01.01.2011 – 30.09.2011), σε μείωση του λειτουργικού της κόστους κατά 28% και ήδη έχει επαναπροσδιορίσει και επανεξετάσει όλες τις δαπάνες της, με σκοπό την εξεύρεση περαιτέρω περιθωρίων μείωσης λειτουργικών δαπανών.

- Έχει προχωρήσει να αναδιαρθρώσει τον Τομέα Κλιματισμού και διαφοροποιήσει την στόχευση του σε πιο αποτελεσματικά δίκτυα πωλήσεων.

- Η Διοίκηση του Ομίλου αξιολογεί σοβαρές προτάσεις για να δρομολογήσει την πώληση κάποιων εκ των ιδιόκτητων ακινήτων του, η οποία θα εξασφάλιζε σημαντική ρευστότητα στον Όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v