Δομική Κρήτης: Ολυμπιακό έργο 26,41 εκατ. ευρώ

Σύμβαση για την αναβάθμιση του Πανπελοποννησιακού Εθνικού Σταδίου Πάτρας υπέγραψε η κοινοπραξία Δομική Κρήτης – Εργοκάτ με την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο χαρακτηρίζεται Ολυμπιακό, ανέρχεται σε 26,41 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Σύμβαση με την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων / Αθλητικών Ολυμπιακών Εργων – Εγκαταστάσεων, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υπέγραψε στις 10 Μαΐου η κοινοπραξία Δομική Κρήτης – Εργοκάτ, για την κατασκευή του έργου ”Πανπελοποννησιακό Εθνικό Στάδιο Πάτρας: Εργα Αναβάθμισης”.

Το παραπάνω έργο χαρακτηρίζεται ως Ολυμπιακό και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 26,41 εκατ. ευρώ (8,99 δισ. δρχ.) χωρίς ΦΠΑ.

Αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη και κατασκευή των έργων αναβάθμισης του Παμπελοποννησιακού Ε.Σ. Πατρών για τους προκριματικούς αγώνες ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την ολοκληρωμένη λειτουργία του κατά τη μετά - Ολυμπιακή περίοδο.

Το έργο περιλαμβάνει:

- Την πλήρη ανακαίνιση του υφιστάμενου σταδίου (κερκίδες, χώροι κάτω από κερκίδες), του στίβου και της κονίστρας,

- Την ανακαίνιση του βοηθητικού στίβου,

- Την κατασκευή νέας κερκίδας σε συνέχεια της δυτικής, ώστε η συνολική χωρητικότητα να ανέρχεται σε 20.000 θέσεις,

- Την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου σε όλο το μήκος της νέας κερκίδας,

- Την ανακατασκευή – διευθέτηση και εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου, ώστε στο σύνολο του να εξυπηρετεί αθλητές ποδοσφαίρου, στίβου, πάλης, τζούντο, άρσης βαρών, γυμναστικής και τάε – κβο – ντο, όλες τις ανάγκες γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, λειτουργίας για VIPs, περίπου 20.000 θεατές συνολικά και αθλητικά σε ανοικτά γήπεδα (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπωλ, μικρό ποδόσφαιρο 5χ5).

Παράλληλα αναμορφώνονται οι χώροι στάθμευσης οχημάτων, το εσωτερικό δίκτυο δρόμων και οι χώροι πρασίνου και αναψυχής και διαμορφώνονται κατάλληλα οι εξωτερικές προσβάσεις και συνδέσεις με το κυκλοφοριακό δίκτυο της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v