Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπύρου: Εμπορικές εταιρίες σε Ρωσία και Τουρκία

Στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της στις ξένες αγορές, η εταιρία Αγροτικός Οίκος Σπύρου θέτει σε λειτουργία δύο νέες εμπορικές εταιρίες σε Ρωσία και Τουρκία. Η Σπύρου αναμένει με αυτή της την επέκταση να τριπλασιάσει τα έσοδά της.

Σπύρου: Εμπορικές εταιρίες σε Ρωσία και Τουρκία
Δυο νέες εμπορικές εταιρίες στη Ρωσία και την Τουρκία θέτει σε λειτουργία αυτές τις μέρες, ο Αγροτικός Οίκος Σπύρου. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρίας στις ξένες αγορές, από τις οποίες ελπίζει να τριπλασιάσει τα έσοδα της τα επόμενα χρόνια.

Τόσο στη Ρωσία όσο και στην Τουρκία, η Σπύρου είχε μέχρι τώρα μόνο εξαγωγική δραστηριότητα. Αποφάσισε να δημιουργήσει εμπορικές εταιρίες τις οποίες επανδρώνει κυρίως με εγχώρια στελέχη, προκειμένου να πιάσει τον παλμό της αγοράς.

Η διαδικασία έγκρισης και εισαγωγής των προιόντων της Σπύρου στις περισσότερες ξένες χώρες είναι μακρόχρονη. Οι ελεγκτικοί οργανισμοί των χωρών αυτών, μετά από 5ετείς δοκιμές, έχουν χορηγήσει στην ελληνική εταιρία την έγκριση να εμπορεύεται τα προιόντα της. Ετσι άνοιξε ο δρόμος για δημιουργία εμπορικών εταιριών, οι οποίες αρχικά θα εισάγουν τους σπόρους από την Ελλάδα και εφόσον η ζήτηση το δικαιολογεί, θα βοηθήσουν στην κατασκευή και παραγωγικών μονάδων.

Προς το παρόν τον αυξημένο όγκο της εξαγωγικής ζήτησης, η Σπύρου τον καλύπτει από την παραγωγική μονάδα στον Αλμυρό Βόλου, η οποία για το σκοπό αυτό, στα τέλη του 2001 διπλασίασε τις παραγωγικές γραμμές της.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εμπορική παρουσία που έχει η εταιρία σε αρκετές ακόμη χώρες, όπως οι: Ισπανία, Πορτογαλία, Αίγυπτος, Λίβανο, Ιράκ, Ιράν, Ιορδανία και οι γειτονικές: Αλβανία, Βουλγαρία και Σκόπια. Το αναπτυξιακό σενάριο είναι το ίδιο και γι’ αυτές.Εξαγωγές, ίδρυση εμπορικών εταιριών και στη συνέχεια εφόσον υπάρξει ανάγκη και οι συνθήκες το επιτρέπουν, δημιουργία παραγωγικών μονάδων.

Τα έσοδα της Σπύρου από τις πωλήσεις σπόρων στις ξένες αγορές αποτελούν σήμερα περίπου το 15% του συνολικού ετήσιου τζίρου της και οι άνθρωποι της φιλοδοξούν να δημιουργήσουν στο εξωτερικό μια αντίστοιχη με τη μητρική. Ο συνολικός τζίρος της Ελληνικής αγοράς σπόρων είναι περίπου 50 δισ. δρχ., εκ των οποίων περίπου τα 10 δισ. δρχ. είναι το μερίδιο του Αγροτικού Οίκου Σπύρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v