Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Flexopack: Ανοδική πορεία στο τρίτο τρίμηνο

Μετά από ένα ιδιαίτερα αποδοτικό τρίτο φετινό τρίμηνο, η Flexopack κατάφερε να εμφανίσει κέρδη στο εννεάμηνο εφάμιλλα των αντίστοιχων περυσινών.

Flexopack: Ανοδική πορεία στο τρίτο τρίμηνο
Μετά από ένα ιδιαίτερα αποδοτικό τρίτο φετινό τρίμηνο, η Flexopack κατάφερε να εμφανίσει κέρδη στο εννεάμηνο εφάμιλλα των αντίστοιχων περυσινών και να διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα περισσότερα από το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού).

Συγκεκριμένα, στο εννεάμηνο του 2012, οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν από τα 36,4 στα 40,7 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) διαμορφώθηκαν στα 3,66 εκατ. ευρώ (έναντι 3,71 εκατ.) και τα καθαρά κέρδη σε 2,73, έναντι 2,74 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι κατά το τρίτο τρίμηνο, το EBIT βελτιώθηκε κατά περίπου 40% και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι 700 χιλιάδων ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Στα αξιοσημείωτα πως ο Όμιλος σημείωσε στο εννεάμηνο ελεύθερες ταμειακές ροές 3,57 εκατ. ευρώ, παρά την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 2 εκατ. ευρώ. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές χρηματοδότησαν κατά 1,05 εκατ. ευρώ την επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους και το υπόλοιπο ποσό ενίσχυσε το κεφάλαιο κίνησης.

Με βάση τα στοιχεία της 30ης Σεπτεμβρίου του 2012, η Flexopack διάθετε καθαρό ταμείο, δηλαδή τα διαθέσιμά της ήταν υψηλότερα από το σύνολο των τραπεζικών της υποχρεώσεων.

Συγκεκριμένα, τα διαθέσιμα ανέρχονταν σε 9,34 εκατ. ευρώ, οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις στα 3,73 εκατ. και ο βραχυπρόθεσμος τραπεζικός δανεισμός στα 5,11 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v