Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΔΑΠ: Κέρδη 36,5 εκατ. το 2012

Κέρδη περί τα 36,5 εκατ. ευρώ από 26 εκατ. ευρώ το 2011 παρουσίασε πέρυσι η ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης. Τι είπε ο Σ. Σταυρίδης για οφειλές δημοσίου, μείωση τιμολογίων.

ΕΥΔΑΠ: Κέρδη 36,5 εκατ. το 2012
Κέρδη περί τα 36,5 εκατ. ευρώ από 26 εκατ. ευρώ το 2011 παρουσίασε πέρυσι η ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης.

Ερωτηθείς ωστόσο για το μέρισμα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Στέλιος Σταυρίδης, τόνισε ότι η απόφαση θα ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ.

Ο κ. Σταυρίδης μίλησε για εξορθολογισμό των τιμολογίων, δηλαδή για μειώσεις, αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Όπως είπε, εντός διμήνου, η διοίκηση θα παρουσιάσει σχετικό σχέδιο στην κυβέρνηση, καθώς όπως ανέφερε, δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επιδοτείται η κατασπατάληση ενός πολύτιμου πόρου.

Σε ερώτηση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, ο κ. Σταυρίδης σημείωσε ότι τον ανησυχεί η περίπτωση να υπάρξουν επιπτώσεις στη λειτουργία της εταιρίας από τις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που παρέστησαν στην ίδια συνέντευξη Τύπου, σημείωσαν ότι η επίσημη έναρξη των διαδικασιών πώλησης της εταιρίας ισοδυναμεί με πόλεμο και ότι θα αντιδράσουν με όλα τα μέσα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η οικονομική κρίση επηρεάζει πάντως τα έσοδα της εταιρίας, τα οποία κινούνται ελαφρώς πτωτικά, με ρυθμό 0,5-1% ετησίως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις περίπου 26.000 διακοπές που έκανε η ΕΥΔΑΠ τον περασμένο χρόνο, οι 6.000 δεν επανασυνδέθηκαν, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην κατάσταση της αγοράς ακινήτων (ξενοίκιαστα διαμερίσματα κ.λπ)

Για τα χρέη των Δήμων, που ανέρχονται σε 223 εκατ. ευρώ, χωρίς τις προσαυξήσεις, ο κ. Σταυρίδης επανέλαβε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αρχίσουν να εισπράττονται. Το ίδιο θα συμβεί και με τα χρέη του δημοσίου, τα οποία ξεπερνούν το 0,5 δισ. ευρώ, αν συμπεριληφθούν τα κονδύλια που έπρεπε να λάβει η ΕΥΔΑΠ για το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Οι οφειλές ιδιωτών στην εταιρία ανέρχονται μόλις στα 17 εκατ. ευρώ, αριθμός ιδιαίτερα χαμηλός σε σχέση με τις 2,2 εκατ. παροχές που έχει σήμερα η επιχείρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v