Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στροφή 180 μοιρών από την Alco

Σε γενική συνέλευση παραπέμπει τελικώς η Alco την πώληση της γερμανικής θυγατρικής της, Alco Deutschland, μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του euro2day για την πώληση της εταιρίας.

Στροφή 180 μοιρών από την Alco
Σε γενική συνέλευση παραπέμπει τελικώς η Alco την πώληση της γερμανικής θυγατρικής της, Alco Deutschland, μετά τις αποκαλύψεις του Euro2day.gr για την πώληση της εταιρίας σε επιχείρηση της οικογένειας των βασικών μετόχων

Η εισηγμένη, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, σήμερα, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, καλεί τους μετόχους σε έκτακτη γενική συνέλευση την 1η Μαρτίου για λήψη απόφασης. 

Σημειώνεται ότι η Alco προχώρησε στην εν λόγω συναλλαγή με απόφαση διοικητικού συμβουλίου, θεωρώντας ότι καλύπτεται από την απόφαση γενικής συνέλευσης του Ιουλίου 2011, που εξουσιοδοτούσε το διοικητικό συμβούλιο να προβεί σε πώληση παγίων στοιχείων και συμμετοχών. Σε απάντησή της σε σχετική ερώτηση του Χ.Α., θεώρησε δε ότι δεν χρειάζεται να εκδώσει καν πληροφοριακό δελτίο για τη συναλλαγή.
 
Ωστόσο, τα δημοσιεύματα του Euro2day.gr που ανέδειξε την υπόθεση, καθώς και η αναστολή διαπραγμάτευσης από το ΧΑ  με αίτημα την παροχή διευκρινίσεων από την εισηγμένη, φαίνεται ότι οδήγησαν την εταιρία σε αλλαγή στάσης, στέλνοντας την έγκριση του deal σε γενική συνέλευση. 

Η σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας έχει ως εξής: 

"Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 4ης Φεβρουαρίου 2013 και σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό, καλούνται οι μέτοχοι της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία Αλκο Ελλας ΑΒΕΕ σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 1η Μαρτίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 μ., και σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας σε επαναληπτική Γενική Συνέλευση τη 15η Μαρτίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00 μ., στα γραφεία της εταιρείας, στον Ασπρόπυργο Αττικής, θέση Κύριλλο, Τ.Κ.19300, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως:

-Έγκριση της πώλησης ποσοστού 55% (εκ του συνόλου του 100 %) της συμμετοχής της Αλκο ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ της θυγατρικής της εταιρείας Alco DEUTSCHLAND AG σύμφωνα με το άρθρο 23α του ΚΝ 2190/1920, παρ.2 κ 4.

-Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ορισμός ανεξαρτήτων μελών και εκλογή Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 37 του νόμου 3693/2008.

-Διάφορα θέματα-ανακοινώσεις". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v