Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Θράκης: Αύξηση 71,4% στα κέρδη το 2012

Στα 7 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Πλαστικά Θράκης το 2012 έναντι κερδών 4,1 εκατ. το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση 71,4%.

Πλαστικά Θράκης: Αύξηση 71,4% στα κέρδη το 2012
Στα 7 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Πλαστικά Θράκης το 2012 έναντι κερδών 4,1 εκατ. το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση 71,4%.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου: 

Ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των χρόνων ως απόρροια του ισχυρού εξαγωγικού προσανατολισμού και της ευρείας γεωγραφικής διασποράς –το 85% περίπου των Πωλήσεων του Ομίλου πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό.
 
Απέδωσε η στρατηγική βελτίωσης του προϊοντικού μίγματος σε καινοτόμα προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, καθώς και οι ενέργειες της Διοίκησης για αποτελεσματικότερη λειτουργία και στους δύο κλάδους δραστηριοποίησης (Τεχνικά Υφάσματα και Συσκευασία) με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση του Περιθωρίου Μικτού Κέρδους και αντίστοιχη, βελτίωση στα περιθώρια EBIT & EBITDA

Σημαντική μείωση του Καθαρού Τραπεζικού Δανεισμού και των Συνολικών Υποχρεώσεων, γεγονός το οποίο ισχυροποιεί σημαντικά την κεφαλαιακή βάση του Ομίλου επιτρέποντας τη μελλοντική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του.

Πιο συγκεκριμένα για τη Χρήση 2012 τα βασικά μεγέθη του Ομίλου διαμορφώθηκαν ως εξής:

Ενοπ. Κύκλος Εργασιών : €264,7 εκ. σε σχέση με € 259,2 εκ πέρυσι ( +2,1% )
Ενοπ. Μικτά Κέρδη : €51,2εκ. σε σχέση με € 45,2 εκ πέρυσι ( +13,2% )
Ενοπ. EBITDA : €25,0 εκ. σε σχέση με € 22,0 εκ. πέρυσι ( +13,3% )
Ενοπ. ΚΠΦ : € 9,8 εκ σε σχέση με € 7,9 εκ πέρυσι (+24,3% )
Ενοπ. ΚΜΦ&ΔΜ : €7,0 εκ. σε σχέση με € 4,1 εκ. πέρυσι ( +71,4%)
Ενοπ. Ίδια Κεφάλαια
:€ 110,9 εκ σε σχέση με € 100,8 εκ. πέρυσι (+10,0%)
Καθαρός Τρ. Δανεισμός :€34,5 εκ. σε σχέση με € 50,6 εκ. πέρυσι (-31,8%)

Αναφορικά με την τρέχουσα χρήση οι πωλήσεις του α’ τριμήνου κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα παρά το γεγονός ότι στην Ευρωπαϊκή αγορά διαφαίνονται σημάδια συγκρατημένης ζήτησης. Το δυσχερές μακροοικονομικό περιβάλλον διεθνώς και η αβεβαιότητα καθιστούν αδύνατη τη διαμόρφωση ασφαλών εκτιμήσεων και προβλέψεων για την πορεία και την εξέλιξη των αποτελεσμάτων του Ομίλου για το σύνολο της χρήσης.

Ωστόσο και για το 2013, η Διοίκηση του Ομίλου θα παραμείνει προσηλωμένη στους στρατηγικούς της στόχους οι οποίοι περιλαμβάνουν: την υψηλή γεωγραφική και προϊόντική διαφοροποίηση, την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας και τη διατήρηση μιας υγιούς χρηματοοικονομικής διάρθωσης, προσδοκώντας στη διατήρηση της κερδοφόρας ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v