Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δομική Κρήτης: Διευκρινήσεις για διαταγές πληρωμής

Διευκρινήσεις για 2 διαταγές πληρωμής που κατατέθηκαν ενάντια της κοινοπραξίας που συμμετείχε παρέθεσε η Δομική Κρήτης τονίζοντας ότι η επιβάρυνση που της αναλογεί αφορά μόνο δικαστικά έξοδα ήτοι 8.226 ευρώ.

Δομική Κρήτης: Διευκρινήσεις για διαταγές πληρωμής
Διευκρινήσεις για 2 διαταγές πληρωμής που κατατέθηκαν ενάντια της κοινοπραξίας που συμμετείχε παρέθεσε η Δομική Κρήτης τονίζοντας ότι η επιβάρυνση που της αναλογεί αφορά μόνο δικαστικά έξοδα ήτοι 8.226 ευρώ.

Η επιστολή - απάντηση της εταιρίας στο ΧΑ

Σε απάντηση της από 18/01/2006 επιστολής του Χ.Α., αναφορικά με την γνωστοποίηση του Δικηγόρου Σ. Νικολακόπουλου, η εταιρία ανακοινώνει τα κάτωθι:

Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου εξέδωσε τις α) υπ αριθμ. 523/2005 Διαταγή Πληρωμής, συνολικού ποσού, μετά των εξόδων, 22.218 ευρώ, κατόπιν αίτησης της κοινοπραξίας με την επωνυμία ”Κ/Ξ Μαθιουδάκης - Περιβαλλον ΕΠΕ” κατά της κοινοπραξίας με την επωνυμία ”Κ/ΞΙΑ Δομική Κρήτης - Εμπεδος” και β) υπ αριθμ. 524/2005 Διαταγή Πληρωμής, συνολικού ποσού, μετά των εξόδων, 68.008 ευρώ, κατόπιν αίτησης της κοινοπραξίας με την επωνυμία ”Π. Αραμπάνος - Ν. Κόκκοβας” κατά της κοινοπραξίας με την επωνυμία ”Κ/ΞΙΑ Δομική Κρήτης - Εμπεδος”.

Οι ανωτέρω κοινοπραξίες οι οποίες εξέδωσαν τις προαναφερόμενες Διαταγές Πληρωμής ήταν υπεργολάβοι στο έργο ”Παμπελοποννησιακό Εθνικό Στάδιο Πάτρας -Έργα Αναβάθμισης” την κατασκευή του οποίου είχε αναλάβει η κοινοπραξία με την επωνυμία ”Κ/ΞΙΑ Δομική Κρήτης - Εμπεδος”.

Για τις εργασίες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει, στα πλαίσια αυτών των υπεργολαβιών, έχουν ήδη πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους.

Ως σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί πλήρως διότι υπήρξαν σοβαρές καθυστερήσεις στην είσπραξη των Λογαριασμών από την αρμόδια Υπηρεσία του Έργου, ήτοι την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού/Ε.Υ.Δ.Ε./Α.Ο.Ε.Ε. του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, η ”Κ/ΞΙΑ Δομική Κρήτης - Εμπεδος”, ενώ έχει ολοκληρώσει το Έργο ”Παμπελοποννησιακό Εθνικό Στάδιο Πάτρας - Έργα Αναβάθμισης”, δεν έχει εξοφληθεί ακόμα την 32η εντολή πληρωμής στην οποία πιστοποιείται ποσό 1.019.000,00 ευρώ.

Εκκρεμεί δε ακόμα ποσό 1.794.212,51 ευρώ, ήδη εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην κοινοπραξία με την επωνυμία ”Κ/ΞΙΑ Δομική Κρήτης - Εμπεδος” η εταιρία μας μετέχει με ποσοστό 35%. Όσο αφορά αποκλειστικά την εταιρία μας ”Δομική Κρήτης” επισημαίνουμε ότι οι υπ αριθμ. 523/2005 και 524/2005 Διαταγές Πληρωμής, στις οποίες αναφέρεται ο δικηγόρος κ. Σ. Νικολακόπουλος, εξεδόθησαν κατά της Κοινοπραξίας με την επωνυμία ”Κ/ΞΙΑ Δομική Κρήτης - Εμπεδος” και όχι κατά της εταιρία μας ”Δομική Κρήτης”.

Με βάση τα όσα αναφέραμε, η εταιρία μας ”Δομική Κρήτης” δεν έχει άμεση οικονομική επιβάρυνση από την ως άνω υπόθεση, παρά μόνο σε ότι αφορά στο ποσοστό της στα δικαστικά και λοιπά έξοδα ”Δομική Κρήτης” τα οποία, σύμφωνα με τις Διαταγές Πληρωμής, ανέρχονται στο ποσό των 8.226 ευρώ (6.008 ευρώ + 2.218 ευρώ).

Το ποσοστό συμμετοχής της ”Δομική Κρήτης” στην ”Κ/ΞΙΑ Δομική Κρήτης - Εμπεδος”, όπως ήδη αναφέρθηκε, ανέρχεται στο ποσοστό του 35%, άρα η έμμεση επιβάρυνση της εταιρίας μας είναι 2.879,10 ευρώ.

Ακόμα όμως και αν, μελλοντικά, η εταιρία μας υποχρεωθεί με έμμεσο ή άμεσο τρόπο να πληρώσει το συνολικό ποσό των 90.226 ευρώ, εξοφλώντας τις εν λόγω Διαταγές Πληρωμής, σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεασθεί ουσιωδώς η οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρίας μας, καθώς, όπως ήδη αναφέραμε ανωτέρω, η ”Κ/ΞΙΑ Δομικής Κρήτης - Εμπεδος” αναμένει την εξόφληση της 32η εντολής πληρωμής καθώς και εγκεκριμένο ποσό 1.794.212,51 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού/Ε.Υ.Δ.Ε./Α.Ο.Ε.Ε. του Υπουργείου Πολιτισμού οπότε και θα μας καταβάλει τα χρήματα αυτά αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v