Πέμπτο ολυμπιακό έργο για Γνώμων

Την κατασκευή του του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Σταδίου Πάτρας, προϋπολογισμού 9 δισ. δρχ., ανέλαβε η εταιρία Εργοκάτ (όμιλος Γεκάτ - Γνώμων) σε κοινοπραξία με τη Δομική Κρήτης. Το εν λόγω έργο είναι το πέμπτο ολυμπιακό έργο στο οποίο συμμετέχει εταιρία του ομίλου Γνώμων – Γεκάτ

Πέμπτο ολυμπιακό έργο για Γνώμων
Την κατασκευή και τα έργα αναβάθμισης του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Σταδίου Πάτρας, στο οποίο θα διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες το 2004 ανέλαβε η Εργοκάτ, εταιρία του ομίλου Γνώμων – Γεκάτ, σε κοινοπραξία με τη Δομική Κρήτης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 9 δισ. δρχ. και εργασίες του θα ολοκληρωθοπύν μέχρι το Νοέμβριο του 2003.

Η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και της αναδόχου κοινοπραξίας υπεγράφη στις 10 Μαΐου 2002 και περιλαμβάνει την πλήρη αναβάθμιση και επέκταση του κυρίως σταδίου, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο στάδιο χωρητικότητας 20.000 θέσεων, ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Ολυμπιακής αλλά και της Μεταολυμπιακής Χρήσης.

Το εν λόγω έργο είναι το πέμπτο Ολυμπιακό Έργο στο οποίο συμμετέχει εταιρία του ομίλου Γνώμων – Γεκάτ. Τα άλλα τέσσερα έργα αφορούν:

- Το Ολυμπιακό κλειστό γυμναστήριο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Ρυθμικής Γυμναστικής Γαλατσίου. Πρόκειται, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, για ένα από τα μεγαλύτερα ολυμπιακά έργα, το οποίο θα καλύπτει τις προδιαγραφές των διεθνών ομοσπονδιών για τη διεξαγωγή αγώνων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και Ρυθμικής Γυμναστικής, προϋπολογισμού 17,1 δισ. δρχ. Την κατασκευή του έχουν αναλάβει η ΑΤΕ ΓΝΩΜΩΝ και η ΓΕΚΑΤ ΑΤΕ ενώ οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2003.

- Την κατασκευή πολυόροφου κτιρίου σε έκταση 64.000 τ.μ. (με δύο υπόγεια και μεταλλικό σκελετό) στο ΟΑΚΑ στο Μαρούσι, όπου θα στεγαστεί το Ολυμπιακό Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC). Το έργο ανετέθη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην κατασκευάστρια κοινοπραξία ΓΕΚΑΤ ΑΤΕ– Ελληνική Τεχνοδομική – ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ και ο προϋπολογισμός του φθάνει περίπου στα 38 δισ. δραχμές.

- Τα έργα υποδομής καθώς και την μεταολυμπιακή προσαρμογή του Τμήματος Α’ του Ολυμπιακού Χωριού. Το έργο περιλαμβάνει πλήρη κατασκευή, οικοδομικά και Η/Μ 555 κατοικιών που θα καταλαμβάνουν έκταση 11 οικοδομικών τετραγώνων αλλά και την μεταολυμπιακή προσαρμογή τους σε εργατικές κατοικίες. Στην ανάδοχο κοινοπραξία συμμετέχουν η ΓΕΚΑΤ ΑΤΕ, η Ελληνική Τεχνοδομική και η ΑΛΤΕ ΑΤΕ, ενώ ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 22 δισ. δραχμές.

- Το Παγκρήτειο Εθνικό Στάδιο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η κοινοπραξία ΚΟΡΩΝΙΣ, ΑΒΑΞ και ΕΚΤΕΡ έχει αναλάβει την Γ’ φάση του έργου (προϋπολογισμού 14 δισ. δραχμών) η οποία αφορά στις εργασίες αποπεράτωσης των εγκαταστάσεων του σταδίου, το οποίο θα είναι χωρητικότητας 33.000 θέσεων, με στίβο 400 μέτρων, οκτώ διαδρόμων, θα έχει γήπεδο ποδοσφαίρου καθώς και πλήρεις αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v