Μέρκελ: Θα συζητήσω, δεν θα διαπραγματευτώ με Τσίπρα

Θα συζητηθεί με τον Τσίπρα το θέμα του επιδόματος, όμως η καγκελάριος ξεκαθαρίζει πως δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο. Δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο προσφυγικό.

Μέρκελ: Θα συζητήσω, δεν θα διαπραγματευτώ με Τσίπρα

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το θέμα του επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά "δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο", δήλωσε χθες μετά τη σύνοδο ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο σήμερα.

"Όσον αφορά τις ελληνικές αποφάσεις, υπάρχει μια κρίσιμη συζήτηση. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) το έχει ξεκαθαρίσει αυτό", είπε η Μέρκελ.

"Είμαι σίγουρη ότι θα συζητήσω το θέμα αυτό με τον Έλληνα πρωθυπουργό αύριο (Παρασκευή), παρότι δεν σκοπεύω να αναμειχθώ στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο", πρόσθεσε.

Χθες η καγκελάριος εξέφρασε στη διάρκεια της Συνόδου του ΕΛΚ την έντονη δυσαρέσκειά της ως προς τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά το προσφυγικό, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η Γερμανίδα καγκελάριος, σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο και ύφος αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που υπάρχουν όσον αφορά στις επιστροφές προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία, ενώ το ύφος της ήταν τόσο έντονο που προκάλεσε εντύπωση σε όσους ήταν παρόντες.

Το νούμερο από την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε.- Τουρκίας για το προσφυγικό παραμένει πολύ χαμηλό εξαιτίας των καθυστερήσεων της ελληνικής πλευράς σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, δήλωσε η Μέρκελ, ενώ η τοποθέτησή της αυτή είναι ενδεικτική του κλίματος που θα επικρατήσει και στην αυριανή συνάντηση που θα έχει μαζί της ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v