Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδειασμα Μεϊμαράκη σε Μητσοτάκη: Τζάμπα μαγκιά να λες τώρα δεν ψηφίζω μέτρα

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι τέτοιες δηλώσεις είναι εκ του ασφαλούς, τώρα που η συγκυβέρνηση διαθέτει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν διακινδυνεύει η χώρα να βγει από το ευρώ. Τι δηλώνει ο Μ. Βορίδης.

Αδειασμα Μεϊμαράκη σε Μητσοτάκη: Τζάμπα μαγκιά να λες τώρα δεν ψηφίζω μέτρα

Με μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης άσκησε έντονη κριτική στην ηγεσία της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «τσάμπα μαγκιές» τη στρατηγική» του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταψηφίσει η ΝΔ τη συμφωνία-πακέτο που θα έρθει στη Βουλή για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

Σε συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως σε αυτή τη χρονική στιγμή τέτοιες δηλώσεις είναι εκ του ασφαλούς, αφού αυτή την ώρα η συγκυβέρνηση διαθέτει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει τη συμφωνία και δεν διακινδυνεύει η χώρα να βγει από το ευρώ ή να πέσει η κυβέρνηση.

Ο ίδιος θύμισε ότι το 2015 οι συνθήκες ήταν διαφορετικές και για αυτό η ΝΔ αποφάσισε να ψηφίσει στη Βουλή την πρόταση της κυβέρνησης, γιατί διαφορετικά η χώρα θα έβγαινε από την Ευρωζώνη. Μάλιστα υπενθύμισε ότι σε εκείνη την ψηφοφορία, εισηγητές είχαν οριστεί ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι είναι πάντοτε υπέρ της εθνικής συνεννόησης, από τότε που ακόμα ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια γραμματέας του κόμματος. «Πάντοτε στόχος μου ήταν να διευρύνω το κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να έχει λάβει πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση.

Από την πλευρά του ο Μ. Βορίδης αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. λέγοντας ότι «διατυπώθηκαν σκόπιμα από την πλευρά της κυβέρνησης ορισμένες εικασίες ότι ο κ. Μεϊμαράκης αμφισβήτησε κεντρικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας».

«Είναι ξεκάθαρο από τις δηλώσεις του ότι το 2017 η ΝΔ έχει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση. Δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα, δεν πρόκειται να δώσει στήριξη στην κυβέρνηση σε αυτή την καταστροφική πολιτική και αυτό θα συμβεί σε κάθε περίσταση ακόμα και αν η κυβέρνηση απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κατά τη διάρκεια της ψήφισης των μέτρων», δήλωσε ο κ. Βορίδης.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το τι θα έκανε σήμερα η ΝΔ σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο Μάκης Βορίδης ήταν σαφής: «Θα ρίχναμε την κυβέρνηση». 

Δείτε το βίντεο απο την ΕΤ1:



Να σημειωθεί ότι μόλις χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το εάν θα καταψηφίσει μόνο τα μέτρα ή και τα αντίμετρα, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε: «Δεν ψηφίζουμε τίποτα, όλο το δημοσιονομικό πακέτο. Ο Αλ. Τσίπρας μόνος του θα φέρει το βάρος της υπερψήφισης των μέτρων. Δικός του ο λογαριασμός, ο ίδιος πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v