Τα μάζεψε ο Μπουτάρης για το «Μακεδονία»

Τη... φωτιά που άναψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιχείρησε να σβήσει ο ίδιος, με νέα του τοποθέτηση.

  • Real.gr
Τα μάζεψε ο Μπουτάρης για το «Μακεδονία»
Διευκρινίσεις σχετικά με όσα είπε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και σήμερα σε τηλεοπτικές εκπομπές, αναφορικά με το όνομα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", έδωσε με νέα του τοποθέτηση στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης.

Όπως είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, οι χθεσινές του δηλώσεις στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν σημειώνοντας πως κανείς από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης δεν αντέδρασε όταν το είπε χθες.

"Στη χθεσινή κουβέντα που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου από ένα σύνολο πραγμάτων που είπα με αφορμή τη συζήτηση για το μακεδονικό. Παρερμηνεύτηκαν όσα είπα, πάρθηκε ένα κομματάκι από όσα είπα. Επιπλέον πρέπει να τονίσω ότι όταν ελεγχθεί αυτό, ήταν όλοι οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης και δεν αντέδρασαν", τόνισε αρχικά.Όσον αφορά τις σημερινές δηλώσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές και για την πρόταση του ονόματος του Νίκου Γκάλη για το αεροδρόμιο "Μακεδονία", ο ίδιος, σύμφωνα με το thestival.gr, είπε:

"Κοιμόμουν και μου πέταξαν ένα πράγμα. Με μπέρδεψε. Δεν είπα ποτέ την αλλαγή του ονόματος "Μακεδονία", ένα προβληματισμό ανέφερα. Όσο αφορά το όνομα του Νίκου Γκάλη, με ρώτησαν αν θέλουμε αλλαγή ονόματος, είπε για ένα όνομα το Νίκος Γκάλης γιατί είναι διεθνής προσωπικότητα, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα και είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει μπει στο hall of fame. Δεν προτείνω και δεν πρότεινα αλλαγή του ονόματος".

"Εξέφρασα την ανησυχία μου. Αυτό που δεν αλλάζω είναι ότι έχουμε χάσει στο θέμα αυτό. Πόσες χώρες έχουν αναγνωρίσει το όνομα "Μακεδονία", έχουμε χάσει και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Το κλίμα είναι πολύ φορτισμένο και καλό θα είναι να κατέβουν οι τόνοι και να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι καλή και για τις δύο πλευρές", ανέφερε ο δήμαρχος.

Δείτε τη χθεσινή τοποθέτηση του Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο και τις σημερινές του δηλώσεις σε ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus