Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτός ήταν ο 19χρονος που προκάλεσε το μακελειό στην Φλόριντα

Το FBI είχε ενημερωθεί για τον Νίκολας Κρουζ, που είχε αποβληθεί από το σχολείο τον περασμένο χρόνο λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς. Απίστευτες είναι οι ιστορίες για τον τρόπο που σώθηκαν οι μαθητές και την ηρωΐδα δασκάλα που έσωσε 19 παιδιά κρύβοντάς τα μέσα σε ντουλάπα.

  • Real.gr
Αυτός ήταν ο 19χρονος που προκάλεσε το μακελειό στην Φλόριντα

Ένας 19χρονος είναι ο άνθρωπος που αιματοκύλησε σχολείο στη Φλόριντα, σκοτώνοντας 17 άτομα και τραυματίζοντας 50, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την Αμερική.



Ο Κρουζ, ο οποίος είχε αποβληθεί από το σχολείο τον περασμένο χρόνο λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς, επέστρεψε κρατώντας ένα τουφέκι καθώς και καπνογόνα ανοίγοντας πυρ εναντίον συμμαθητών του και δασκάλων του.

Λέγεται μάλιστα πως ο έφηβος που σκότωσε τουλάχιστον 17 άτομα στο λύκειο της Φλόριντα, είχε ενεργοποιήσει το συναγερμό πυρκαγιάς έτσι ώστε όλοι να βγουν έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας και να μπορέσει να ανοίξει πυρ εναντίον τους.



Προσπάθησε μάλιστα να διαφύγει από την αστυνομία παριστάνοντας πως ήταν ένας από τους πρώην συμμαθητές που έψαχνε μέρος να κρυφτεί.
Φαίνεται πως αρκετοί είναι αυτοί που περίμεναν κάτι τέτοιο από το 19χρονο.

Ο Μάθιου Γουόκερ ένας 17χρονος μαθητής στο σχολείο δήλωσε πως όλοι οι συμμαθητές του δράστη ήξεραν πως ήταν ο Κρουζ, όταν άκουσαν πυροβολισμούς.

Ένας άλλος συμμαθητής του ανέφερε πως ο Κρουζ πρέπει να είχε σοβαρά ψυχολογικά θέματα αλλά κανείς από τους ενήλικους δεν είχε δώσει την απαραίτητη σημασία.

Μάλιστα σύμφωνα με την Daily Mail, ο 19χρονος ήταν μανιακός με τα όπλα, καθώς σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έβγαζε φωτογραφίες κρατώντας πιστόλια και μαχαίρια.



Καθηγητής του Νίκολας ανέφερε πως πριν ένα χρόνο δεν του επετράπη η είσοδος στο σχολείο λόγω του περιεχομένου που είχε στην τσάντα του.

«Υπήρχαν προβλήματα με αυτό το παιδί καθώς απειλούσε συνεχώς άλλα παιδιά και γι΄αυτό πιστεύω πως του είπαν να φύγει», ανέφερε ο ίδιος.

Ακόμη και στο Instagram, οι φωτογραφίες του με νεκρά ζώα ήταν φρικιαστικές, αναφέρουν πρώην συμμαθητές του, οι οποίοι δεν φαντάζονταν ποτέ πως αυτό που έλεγαν για πλάκα- το ότι θα έρθει μία μέρα στο σχολείο με όπλο- θα γινόταν πραγματικότητα.



Ο Νίκολας μεγάλωσε με θετούς γονείς, οι οποίοι τον πήραν από ορφανοτροφείο όταν ήταν βρέφος.

Η μητέρα του απεβίωσε πριν λίγους μήνες.


Το FBI γνώριζε τον μακελάρη της Φλόριντα από τις απειλές στο youtube: «Θα γίνω επαγγελματίας σκοπευτής σχολείων»

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία που μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, οι καθηγητές του λυκείου είχαν προειδοποιήσει ότι η συμπεριφορά του νεαρού θα μπορούσε να σταθεί δυνητικά επικίνδυνη για την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων στο σχολείο.

Όπως δήλωσε στην Miami Herald ο καθηγητής Τζιμ Γκαρντ, η διεύθυνση του λυκείου είχε ενημερώσει τους καθηγητές ότι δεν επιτρεπόταν πλέον η είσοδος στον Κρουζ αν έφερε σακίδιο στην πλάτη του, ενώ πέρυσι είχε εκδιωχθεί από το χώρο του σχολείου επειδή παρενόχλησε μαθητές.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία είχε ερευνήσει απειλή που είχε διατυπωθεί μέσω του YouTube για επίθεση σε σχολικό συγκρότημα αλλά δεν κατάφερε να ταυτοποιήσει το πρόσωπο που την είχε εκτοξεύσει, δήλωσε σήμερα ο πράκτορας του FBI που έχει αναλάβει την υπόθεση του μακελειού στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Buzzfeed, ο Νίκολας Κρουζ είχε αφήσει ένα σχόλιο κάτω από ένα βίντεο στο YouTube που ανέφερε: «Θα γίνω επαγγελματίας σκοπευτής σχολείων».

Ο άνθρωπος που είχε αναρτήσει το βίντεο θορυβήθηκε και επικοινώνησε με το FBI, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Στη δημοσιότητα έχουν βγει κάποια από τα ονόματα των θυμάτων του μακελειού που προκάλεσε ο 19χρονος Nikolas Cruz στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas στη Φλόριντα.

Ανάμεσα στα 17 θύματα, βρίσκεται ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου του σχολείου, ένας βετεράνος από τον πόλεμο στο Ιράκ και μια νεαρή κοπέλα.

Ο βοηθός προπονητή Aaron Feis, εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τους μαθητές από τους πυροβολισμούς του 19χρονου. Οι σφαίρες τον έπληξαν όταν στάθηκε μπροστά από από τους μαθητές για να τους προστατεύσει, την ώρα που ο νεαρός άρχισε να πυροβολεί.

Ο Feis, ήταν παντρεμένος και είχε μια κόρη σε μικρή ηλικία.

Η 17χρονη μαθήτρια, Jaime Guttenberg, έπεσε νεκρή από τα πυρά. Οι γονείς της δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της μέσα στο χάος που επικρατούσε. Ο αδελφός της νεαρής κοπέλας κατάφερε να αποδράσει από τον πανικό που συνέβαινε χωρίς να μπορεί να βρει την αδελφή του. Λίγο αργότερα οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η Jaime βρισκόταν ανάμεσα στα θύματα.

Ο Chris Hixon, ήταν γυμναστής και προπονούσε τα παιδιά στην πάλη. Ο 49χρονος ήταν παντρεμένος και είχε ένα παιδί. Επίσης, είχε υπηρετήσει την χώρα του στον πόλεμο στο Ιράκ.


Η ηρωΐδα δασκάλα



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v