Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο: Υπερπτήση σε Παναγιά και Οινούσσες από F4

Να σημειώσουμε ότι λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F-4, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

  • Real.gr
Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο: Υπερπτήση σε Παναγιά και Οινούσσες από F4
Συνεχίζεται το κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο!

Τουρκικό F-4 πέταξε σε Παναγιά και Οινούσσες κάνοντας υπερπτήση πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η υπερπτήση έγινε σε ύψος 12.500 ποδών.

Η απάντηση ήρθε από ένα ζεύγος ελληνικών F-16 που απογειώθηκαν από τη Λήμνο και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Να σημειώσουμε ότι λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, δύο τουρκικά μαχητικά τύπου F-4, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Πρόκειται για το νέο επεισόδιο στο "γαϊτανάκι" των προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο, μετά το επεισόδιο με την «τυφλή πτήση» του ελικοπτέρου στην Ρω, η οποία στάθηκε αφορμή να έλθει στο φως της δημοσιότητας μια άγνωστη υπόθεση με «Σουηδούς τουρίστες» και drone στο νησί, πριν από χρόνια, η οποία ως σήμερα ήταν μυστική.

Προκλητικός και πάλι ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ

Την αποφασιστικότητα της Τουρκίας προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, εξέφρασε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βρέθηκε την Τρίτη μαζί με τους αρχηγούς των τριών όπλων, ξηράς, αεροπορίας και ναυτικού, στο Γκιολτζούκ (κόλπος Νικομήδειας) και την Καλλίπολη, προκειμένου να επιθεωρήσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο